Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Droompad: Heidehimmel Volkesfeld 9,3km.

GPS
RouteInformatie

De Heidehimmel Volkesfeld begint op de parkeerplaats Nettetal bij het dorpje Volkesfeld, is 9,3 km lang en in totaal wordt er 310 meter geklommen.
Vanaf de wandelparkeerplaats Heilquelle Volkesfeld, steken we de L83 over en lopen naar het begin van deze wandeling.
Hier ligt op een kleine afstand de "Heilquelle Sauerbrunnen", de bron komt hier uit de grond en aan de oranje gekleurde waterstroom is duidelijk te zien hoe ijzerhoudend dit water is wat uit de bron komt.
Na een kleine klim bereiken we het dorpje Volkesfeld, passeren een kleine fontein en beginnen dan aan de klim naar het uitzichtpunt Riethelkreuz. Op de top aangekomen hebben we een fraai uitzicht op Volkesfeld dat onder ons in het dal ligt.
Nu gaan we het pad volgen dat in een hele grote boog, over de bergkam, bijna helemaal rondom het dorp Volkesfeld loopt. Onderweg hebben we dus steeds een ander uitzicht over Volkesfeld beneden in het dal.
Dan buigen we af en lopen door de weilanden, afgewisseld met enkele grote struiken verder en vervolgen de route over het Heidehimmel Volkesfeld traumpfad.
Wisselende lopen we nu omhoog en weer omlaag, dan weer door kleine bossen, dan weer langs open weilanden die vaak weer worden afgewisseld door heidevelden en jeneverbesstruiken.
Bij Falkleyblick hebben we een schitterend uitzicht over het Nettetal. we vervolgen onze route en wandelen wisselend door de bossen of open weidevelden, waarbij we onderweg enkele picknickhutten passeren.
Voordat we gaan afdalen naar het beginpunt kunnen we nog even naar de top van een kleine berg lopen, waar we boven op de berg een prachtig uitzicht hebben over de omgeving. Hier staan ook verschillende banken en een fraaie bankschommel.
Dan dalen we af via enkele brede bospaden en lopen door een kleine vallei naar de Sauerbrunnen, het beginpunt van deze fraaie wandeling.

Sauerbrunnen
Volkesfeld
Eifelblik
Nettetal
Bankschommel