Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Droompad: Förstersteig 15,5 km.

GPS
RouteInformatie

De Förstersteig begint op de parkeerplaats Am Leichenweg bij Mayen-Kurrenberg, is 15,5 km lang en in totaal wordt er 509 meter geklommen.
Vanaf de parkeerplaats langs de B258 is het 700 meter lopen naar het begin van deze Förstersteig welk beginpunt midden in de bossen ligt van het Eiterbachdal.
We lopen het Eiterbachdal verder in en blijven de Eiterbach een tijdje stroomafwaarts volgen en passeren een klein stuwmeertje. Daarna klimmen we omhoog naar de Luisenplatzhütte waar we een prachtig uitzicht hebben over de stad Mayen en de omgeving.
We lopen verder door de bossen en even later komen we weer bij de picknick hut van Altener Tempelchen met een uitzicht over een vallei van de Nette en een steengroeve. Hierna volgt een pittige klim naar de Fünfkantenstein.
De route blijft door de bossen lopen tot we een prachtig uitzicht krijgen over het Nettedal en het fraai gelegen Slot Bürresheim beneden ons. Daarna dalen we af in het Nettedal en steken het riviertje de Nette over bij de HammesMühle. Voorbij deze HammesMühle steken we weer de Nette over en lopen met een boog om het Slot Bürresheim heen.
Nu lopen we het Nitsdal binnen en klimmen door de bossen van het Eichenniederwald weer omhoog naar de Schälkopf en hebben regelmatig uitzichten over het Nitzdal. Even later klimmen we verder omhoog naar de Scheidkopf en hebben hier weer fraaie uitzichten over het dorpje Kürrenberg.
Dan dalen we af richting Kürrenberg en lopen langs dit plaatsje door enkele open weidevelden waarna we weer de bossen inlopen van het Eiterbachdal.
Na een korte tijd komen we weer bij het beginpunt van de Förstersteig en lopen we via de aanvoerroute terug naar de parkeerplaats aan de B258.

Luisenplatzhütte
Fünfkantenstein
Slot Bürresheim
HammesMühle
Kürrenberg