Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Droompad: Eltzer Burgpanorama 12,6km.

GPS
RouteInformatie

De Eltzer Burgpanorama begint bij de Dorpshuis in het dorpje Wierschem, is 12,6 km lang en in totaal wordt er 397 meter geklommen.
Direct na de start, loopt de route over een hoogte plateau en hebben we fraaie uitzichten over de omgeving en het glooiende landschap.
We lopen langs een paar akkervelden en na een tijdje begint het pad te dalen.
Door de bossen dalen we verder af naar de vallei van de Elzbach en het gelijknamige riviertje.
Bij de Elzbach aangekomen, blijven we het pad langs het water geruime tijd volgen.
Soms verlaten we even de Elzbach, maar al snel komen we steeds weer terug langs de oevers van dit fraai gelegen riviertje.
Na enige tijd klimmen we weer omhoog en komt de burcht Elzt in zicht. Dit fraaie kasteel met zijn vele compacte torens is te bezichtigen en ziet er ook van binnen bijzonder fraai uit.
Na een rondje in en rond het kasteel, dalen we weer af naar de Elzbach en blijven opnieuw dit riviertje door het fraai gelegen Elzbachtal volgen. Onderweg passeren we nog een grot in een van de vele rotswanden die we onderweg tegenkomen.
Bij Ringelsteiner Muhle, verlaten we de Elzbach en volgt er een pittige klim bergopwaarts. Boven aangekomen op een hoogte plateau, genieten we weer van de wijdse uitzichten.
We lopen nu door een glooiend landschap, regelmatig omhoog en omlaag en lopen even later weer door een bosrijk gebied. Daarna komt Wierschem weer in zicht en dalen we af naar het dorp en het beginpunt van deze fraaie wandeling.

Elzbach
Burcht Eltz
Burcht Eltz
Elzbachtal
Wierschem