Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Droompad: Bleidenberger Ausblicke 12,8km.

GPS
RouteInformatie

De Bleidenberger Ausblicke begint bij de kerk in het dorpje Oberfell, is 12,8 km lang en in totaal wordt er 537 meter geklommen.
Vanaf de start bij de kerk in Oberfell gaat het direct steil bergopwaarts, tussen de druivenranken door naar de top van de Schildberg. Onderweg hebben we regelmatig uitzichten over het Moezeldal en de omliggende dorpjes.
Na de Schildberg, lopen we over een glooiend pad door de bossen van het Lehmener Wald en lopen in een grote boog om de Dickenberg heen. Voorlopig blijven de bossen ons uitzicht bepalen, afgewisseld met soms enkele uitzichten over enkele akkervelden.
Bij het Niederfeller Wald dalen we af naar de vallei van de Alkenerbach en blijven een tijdje dit riviertje volgen richting de Münnichberg, waar we omheen lopen. We blijven nog steeds deze vallei omlaag volgen.
Dan steken we de Alkenerbach over en klimmen weer omhoog de Burgberg op, naar de Burcht van Thurant, waar we weer een fraai uitzicht hebben over het Moezeldal.
Na het kasteel dalen we steil af naar de wijnstad Alken, passeren onderweg de fraaie St. Michaelskerk en een oude stadmuur. We lopen naar de tegenover liggende berghelling en tussen de wijnranken door beginnen we hier aan de klim van de Sieben Fußfälle Klettersteig. Een pittige klim naar Wallfahrtkirch Bleidenberg, met een prachtig uitzicht over het Moezeldal, Alken en de Burcht Thuran.
Nu volgt een schitterend panoramapad over de bergkam richting Oberfell. Onderweg passeren we nog een oude Keltische muur en informatie over dit oude volk.
Dan dalen we weer steil af naar Oberfell en wandelen terug naar het beginpunt bij de kerk van Oberfell.

Klim Schildberg
Burcht Thuran
St. Michaelskerk
Uitzicht Moezel
Akkervelden