Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Droompad: Bergschluchtenpfad 18,6km.

GPS
RouteInformatie

Het Bergschluchtenpfad begint bij de Polizeiwache in het dorpje Brodenbach, is 18,6 km lang en in totaal wordt er 879 meter geklommen.
Vanaf de Moezeloever lopen we direct Brodenbach uit, steken een riviertje over en beginnen aan een lange klim door het bosrijke Brodenbachdal.
Na de eerste klim hebben we prachtige uitzichten over Brodenbach en de Moezel.
Daarna klimmen we verder naar de top van de Schafberg en boven aangekomen hebben wederom een fraai uitzicht over de omgeving.
Dan loopt de route omlaag langs verschillende akkervelden langs Wildenbungert naar Nörtershausen.
Via bosrijke paden klimmen we dan weer omhoog naar de Langerberg en vervolgens dalen we stijl af naar het riviertje de Brodenbach en blijven deze een tijdje, door het Brodenbachdal volgen tot de Grünemühle.
Dan gaat de route weer bergopwaarts naar het kasteel de Ehrensburg. Na het kasteel dalen we weer af naar het Ehrenburgerdal en gaan we een tijdje het riviertje de Ehrbach volgen tot Vogelsang. Hier steken we de Ehrbach over en beginnen aan de klim van de Jahrsberg. Vlak onder de top buigen we af naar rechts richting het Moezeldal, dat even later weer in zicht komt.
Dan volgt de afdaling naar Brodenbach en passeren we nog enkele fraaie uitzichtpunten over het Moezeldal. We steken de Ehrbach nog een keertje over en wandelen door Brodenbach naar het beginpunt van deze klimrijke wandeling.

Uitzicht Moezel
Schafberg
Brodenbachdal
Uitzicht Moezel
Vergezicht