Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Droompad: Bergheidenweg 10,3km.

GPS
RouteInformatie

De Bergheidenweg begint op de parkeerplaats Rasberg bij het dorpje Arft, is 10,3 km lang en in totaal wordt er 289 meter geklommen.
Vanaf de parkeerplaats Rasberg lopen we over een open heidegebied vol met jeneverbesstruiken door het natuurpark Heidbüchel met wijdse uitzichten over de omgeving.
Na enige tijd lopen we de bossen in en begint het pad te dalen, onderweg hebben verschillende uitzichten over weidevelden tussen de bossen.
Dan bereiken we het dal van de Nette en passeren we het kleine gehucht Netterhöfe. We steken het kleine stroompje van de Nette een paar keer over en komen bij het punt waar de Selbach in de Nette uitstroomt.
Langs de Selbach lopen we langzaam omhoog en blijven dit pad langs dit kleine riviertje door de bossen een tijd bergopwaarts volgen.
Bijna boven aangekomen, verlaten we het dal van de Selbach en lopen door de bossen naar een aantal uitzichtpunten. Vanaf hier gaat het pad heuvelachtig over een aantal open weilanden en even later steken we de L10 over, waarna we weer in een klein bosgebied uitkomen van het Dr. Heinrich Menke Park.
Even later passeren we het panoramische uitzichtpunt van Menke Höhe en na een kleine beklimming, steken we wederom de L10 over en komen bij een gedenksteen van Konrad-Adenauer. We lopen verder naar de top van de Rasberg, waarbij we onderweg regelmatig prachtige uitzichten hebben op de omgeving.
Voorbij de top van de Rasberg, lopen we door een heidegebied met veel jeneverbesstruiken terug naar de parkeerplaats, het begin van deze fraaie route.

Heidbüchel
Nette
Nettetal
Wegwijzers
Konrad-Adenauer monument