Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Boll: Wutachschlucht 15,5km.

GPS

Deze Wutachschluchtwandeling beginnen we op wandelparkplaats in Boll, is 15,5km lang en in totaal wordt er 580 meter geklommen.
Vanaf de wandelparkeerplaats in Boll lopen we omlaag en passeren de ruïne van het oude kasteel van Boll.
Beneden bij de Wutach aangekomen steken we direct de rivier over en lopen aan de overkant van het water omhoog de bossen in.
We blijven het pad omhoog volgen door de bossen en zien onderweg verschillende hazen en op sommige plekken hebben we fraaie uitzichten over het onderliggende Wutachdal.
Het pad loopt daarna wisselend door de bossen en soms langs bosranden met uitzicht over verschillende akkers. Na enige tijd krijgen we een wijds uitzicht op het plaatsje Reiselfingen.
Na het passeren van de Rosenbach en de Hirschgraben, een tweetal kleine riviertjes, zien we de kerktoren Bachheim in zicht komen. Vanaf hier dalen we af en komen uiteindelijk weer bij de oevers van de Wutach uit.
Vanaf nu gaan we het pad langs deze rivier volgen en even later steken we de rivier over. Hier zien we een stukje verderop de oude vervallen brug liggen over de Wutach.
Het pad langs de Wutach loopt soms vlak langs het water en dan weer een stukje ervan af. Soms klimmen we verschillende meters omhoog en hebben dan fraaie uitzichten over de rivier.
Op sommige plaatsen is het pad zeer smal en loopt tegen de rotswand aangeplakt. Op deze plekken is vaak een leuning aangebracht of zijn er kabels op de rotswand aangebracht voor houvast.
Op verschillende plaatsen passeren we machtige rotswanden of zien deze aan de overklant van de Wutach.
Dan passeren we een uitgebreide picknickplaats bij de Schurhammerhutte en zien we enige tijd later, links in de rotsen, de Eisbarenhohle. Daarna passeren we een fraaie waterval en komen even later bij het oude kerkje van Bad-Boll.
Dan beginnen we weer aan de klim omhoog die ons weer terug brengt bij het beginpunt van deze wandeling.

Brug over Wutach
Reiselfingen
Wutachschlucht
Wutachschlucht
Kerkje Bad-Boll