Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Wandelen en informatie over België.

België is een koninkrijk met een oppervlakte van ruim 30.000 km² (ongeveer driekwart van Nederland) met ruim tien miljoen inwoners.
In het noorden en noordoosten grenst het aan Nederland, in het oosten aan Duitsland, in het zuidoosten aan Luxemburg en in het zuiden aan Frankrijk.
België heeft in het westen een korte kuststrook van 65 km aan de Noordzee.
Het land wordt al eeuwen verdeeld door de tegenstelling tussen Vlamingen en Walen, niet alleen door de taalstrijd maar ook door de verschillen in economische ontwikkeling in het noorden en zuiden van België.
Het land loopt van het noordwesten naar het zuidoosten trapsgewijs in hoogte omhoog, het noorden van België bestaat uit laagland, ruwweg zou je kunnen zeggen dat de Nederlandssprekende Vlamingen in Laag-België wonen en de Franssprekende Wallonië in Hoog-België.
Het hoogste punt van België ligt dicht tegen de Duitse grens, de berg Botrange is 694 meter hoog en ligt in een gebied dat de Hoge Vennen wordt genoemd. De Hoge Vennen zijn deel van een beschermd natuurgebied dat doorloopt tot in Duitsland.
Bij België horen enkele exclaves, Baarle-Hertog en Baarle-Nassau, die in de Nederlandse provincie Noord-Brabant liggen.
Het klimaat in Laag-België is hetzelfde als in Nederland maar in Hoog-België valt er aanzienlijk meer neerslag door de zogeheten stuwingsregens in de Ardennen. In de winter kan het in de Ardennen behoorlijk koud zijn.
In België zijn, net als in Nederland, vele wandelpaden uitgezet. Deze zijn bij ons bekend als LAW's (lange afstand wandelingen) maar worden in België GR-paden (Grote Route) genoemd. Vooral in het heuvelachtige gebied, zoals de Hoge Venen en Ardennen, zijn vele wandelpaden te vinden.

Ga ook eens wandelen, probeer het en geniet van de plekjes waar
je anders met grote snelheid voorbij gaat.........!!!Stichting Doe Een Wens vervult de liefste wensen van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte.

Voor wandelaars
ook handig:

Buienradar.nl
Weeronline.nl
Weervoorspelling
ANWB fileinfo
9292OV.nl
NS-reisplanner

Wandelblad Op Lemen Voeten.
Parkeren Luchthaven Schiphol


Diversen Fietsroute's.