Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Zeist - Landgoederen en Bossen 14km.

GPS
RouteInformatie

Deze wandeling start bij het station Driebergen/Zeist, parkeerruimte is er op de Koeburgweg (sportpark).
Vanaf de hoek Koeburgweg/Driebergseweg lopen we het landgoed De Breul op en wandelen langs een waterpartij met een brug.
Wij blijven langs het water lopen en steken daarna de drukke Arnhemse Bovenweg over en wandelen het landgoed Klein Heidestein binnen.
Even later passeren we een waterplas, daarna een kleine tunnel en dat omhoog een bergje op met uitzicht over een waterpartij.
Daarna lopen we langs een beek naar het landgoed Groot Heidestein, steken deze beek over en lopen naar een bosvijver.
Nadat we rondom de bosvijver zijn gelopen, wandelen we verder en komen bij de schaapskooi Heidestein uit. Hier is een educatief rondje te maken met foto's van verschillende dieren.
Via verschillende bospaden lopen we verder en komen langs het bezoekerscentrum Boswerf.
We lopen verder langs een bosbeek en even later passeren we een hertenkamp en daarna Villa Pavia. Dan lopen we via het landgoed Hoog Beek en Royen verder en komen bij de eerste huizen van Zeist.
Via de laan Karpervijver lopen we naar het slot Zeist dat stamt uit de zeventiende eeuw. We lopen om het slot heen en zien delen van de tuin en de achterzijde van het slot.
Bij de ingang van een sportpark lopen we verder over het Filosofenlaantje richting het landgoed Wulperhorst. Even later passeren we op afstand huize Wulperhorst.
Na enkele onverharde paden lopen we langs landgoed Blikkenburg en daarna komen bij de Blikkenburgervaart die we oversteken. Daarna volgen we geruime tijd een onverharde pad langs deze vaart.
Via het Perenlaantje komen we weer op de Koeburgweg en wandelen terug naar het beginpunt van deze wandeling.

Landgoed De Breul
Landgoed Klein Heidestein
Schaapskooi
Slot Zeist
Blikkenburgervaart