Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Vinkeveen: Demmerikroute 12km.

GPS
RouteInformatie

De Demmerikroute is een ANWB wandeling.
Deze Demmerikroute loopt vanuit Vinkeveen over het trace van een oude spoorbaan door de polders van de Demmerik en Oudkoop. Via de recreatieterreinen van de Bosdijk en het Donkereindse Bos en daarna weer terug naar Vinkeveen, loopt de route veel over onverharde paden.
De route begint bij het oude stationsgebouw aan de Demmerik in Vinkeveen waar parkeergelegenheid is, hier staat ook een informatiebord over deze route. De gehele route wordt aangegeven met zeshoekige borden en is daardoor makkelijk te lopen.
Bij het oude stationsgebouw lopen we gelijk over het trace van de voormalige spoorbaan Uithoorn naar Nieuwersluis, onderweg zien we nog de gemetselde landhoofden van de oude spoorbruggen die nu zijn vervangen door houten voetbruggen.
Na ruim drie kilometer verlaten we de oude spoordijk en beginnen we aan een avontuurlijke wandeling over een smal paadje over een ruige houtkade.
Na de wandeling over de ruige houtkade komen we op een smalle asfaltweg die we even volgen waarna we het gebied van het recreatieterrein de Bosdijk inlopen. Direct na de Bosdijk lopen we het gebied van de Veenkade binnen, een groen wandelpad langs sloten en vaarten waarover vroeger veel zuivel werd vervoerd.
Via een fietspad loopt de route verder naar het recreatieterrein Donkereindse Bos, gelegen aan de Botervaart. Daarna wandelen we verder langs de lintdorpen Donkereind en Demmerik met hun verschillende soorten huizen en boerderijen waarna de route weer terug gaat naar het beginpunt, het oude stationsgebouw van Vinkeveen.

Oude Station
Spoordijk
Ruige houtkade
Donkereindse Bos
Kade