Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Maartensdijk: Heuvelrug/Veenweideroute 16km.

GPS
RouteInformatie

Deze Veenweideroute start in Maartensdijk (Dorpsweg) en is een vervolg op de Landgoederenwandeling van de Lage Vuursche.
We lopen even een stukje door Maartensdijk en wandelen dan het fietspad op van het Vuurschepad.
Nadat we Maartensdijk hebben verlaten lopen we tussen de weilanden door richting Hollandse Rading dat we even later bereiken.
In Hollandse Rading lopen we het bosgebied de Bosberg binnen en klimmen wat omhoog om even later weer af te dalen in de oude zandafgraving.
We blijven in de bossen lopen en passeren de natuurcamping Fazantenhof waarna we rechts een fraaie bomenlaan inlopen. Na nog wat bospaden lopen we langs een bosbeek en komen op de Eyckensteinselaan die ons brengt bij de eetgelegenheid De Mauritshoeve.
We passeren op afstand het landhuis Eyckenstein en wandelen verder door de Eyckensteinsebossen richting Bilthoven. Even later lopen we door de Eyckensteinsebossen en steken de drukke N234 over naar de het bosgebied De Leyen.
We passeren enkele huizen van Bilthoven en volgen verschillende bospaden in het bosgebied De Leyen. Via de Beukenburgerlaan lopen we weer noordwaarts en steken weer de drukke N234 over waarna we via de onverharde Prinsenlaan richting Maartensdijk wandelen.
In Maartensdijk aangekomen lopen we over de Dorpsweg weer terug naar het beginpunt van deze wandeling.

Langs Vuurschepad
Bosbeek
Eyckenstein
Eyckensteinsebossen
De Leyen