Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Maarssenveen: Bethuneroute 11,5km.

GPS
RouteInformatie

De Bethuneroute is een ANWB wandeling van 11,5Km net buiten Maarssen.
Deze Bethuneroute loopt voor een groot deel door de Bethunepolder tussen Maarssenveen en Tienhoven, de route gaat grotendeels over verharde binnenwegen en enkele graspaden.
De route start aan de Maarsseveensepoort, de parkeerplaats bij de Maarsseveense plassen waar volop parkeerruimte is, hier staat een informatiebord over deze route. De gehele route wordt aangegeven door zeshoekige bordjes en is daardoor makkelijk te lopen.
Via het Berkenpad loopt de route langs de trekgaten van de Maarsseveense Plassen naar de Bethuneweg waar we de Bethunepolder inlopen, in deze polder wordt het drinkwater voor Amsterdam opgepompt omdat hier veel helder kwelwater omhoog komt.
Via de Middenweg voert de route naar de Veenkade waar we links het veenmoeras van de Veenderij zien waar veel vogels aanwezig zijn. Rechts ligt het Bosje van Robertson, een moerasbos waar veel bosuilen broeden.
Bij de Nieuweweg aangekomen zien we de zuidzijde van de Loosdrechtse Plassen, langs het water van deze plassen wandelen we verder en via de Griendweg lopen we weer de polder in om even later over een ruige veenkade dwars door het weiland af te buigen naar Tienhoven, een echt lintdorp met veel boerderijen, bruggetjes en doorkijkjes naar de Tienhovense Plassen.
Via de Middenweg verlaten we Tienhoven en wandelen we verder door de polder, over de Landweg en de Maarsseveensevaart waar we uitkomen bij het bruggetje dat ons weer terug leidt naar het startpunt.

Berkenpad
Maarssenveensevaart
Veenkade
Tienhoven
Info-bord