Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Linschoten: Kasteelroute Linschoten 6km.

GPS
RouteInformatie

Deze Kasteelroute bij Linschoten is een fraaie bosrijke wandelroute van 6 kilometer lang.
De wandeling loopt langs het landgoed Linschoten nabij Linschoten en langs de riviertjes de Korte- en Lange Linschoten.
Dee route loopt grotendeels over verharde paden.
De route begint bij de parkeerplaats langs M.A. Reinaldaweg die langs Linschoten van Woerden naar Montfoort loopt. Bij de afslag naar Linschoten is aan de andere zijde van de weg volop parkeergelegenheid, hier staat ook een informatiebord over het landgoed Linschoten.
Vanaf de parkeerplaats gaan we linksaf de Noord Linschotendijk op, voor het bruggetje naar rechts, we blijven op de Noord Linschotendijk lopen aan de rechterzijde van het riviertje de Lange Linschoten, rechts zien we een huisje met een fraaie trapgevel. Negeer de afslag van de Schapenlaan en blijf langs het water lopen. We passeren het toegangshek van het fraaie landhuis "Huis Te Linschoten" en wandelen verder over een jaagpad langs de Lange Linschoten.
Bij een Kwakel (witte brug) gaan we rechtsaf de Haarweg op en blijven deze volgen, we passeren fraaie boerenhoeven als Haagsesund, Kopervik, Adrianahoeve en zien rechts het prachtige Jachthuis liggen, we blijven rechtdoor op de Haarweg tussen de bomen lopen.
Aan het eind van de Haarweg rechtsaf, de Korte Linschoten WZ op en even later steken we de drukke M.A. Reinaldaweg over om aan de overzijde wederom de Korte Linschoten WZ te volgen aan de rechterzijde van het water.
We lopen nu het plaatsje Linschoten binnen en blijven langs het riviertje de Korte Linschoten lopen en komen in het oude centrum van Linschoten en lopen zo de Raadhuisstraat in.
Bij de 5 decemberkade rechtdoor de Raadhuisstraat volgen die even later rechtsaf buigt en overgaat in de Liefhovendijk, deze dijk helemaal aflopen tot aan een speelplaats. Voorbij de speelplaats links aanhouden en drukke M.A. Reinaldaweg weer oversteken waar we weer uitkomen bij de parkeerplaats aan de Noord Linschotendijk.

Huis met trapgevel
Huis Te Linschoten
Langs de Haarweg
Korte Linschoten
Linschoten