Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Lage Vuursche: Landgoederenroute 14km.

GPS
RouteInformatie

Deze landgoederenwandeling start in de Lage Vuursche op de parkeerplaats tegenover Vuurse Steeg nr. 4.
Vanaf de parkeerplaats lopen we direct het bos in en lopen langs het hek van kasteel Drakensteyn.
Via de onverharde Roedenlaan lopen we verder de bossen in en lopen even later het natuurgebied Nonnenland binnen dat zijn naam dankt aan het voormalige Nonnenklooster.
Voorbij een smal pad langs een sloot, een bruggetje en wat overstapjes lopen we door een begrazingsgebied langs een bochtige beek en komen bij het landgoed Venwoude.
We passeren een kleine heuvel en lopen over smalle bospaden langs verschillende Rododendrons en komen bij het landgoed Pijnenburg.
Smalle bochtige paadjes blijven we in de bossen volgen totdat we het toegangshek bereiken van het landgoed Vijverhof. Dit landgoed werd in 1926 afgesplitst van het landgoed Prins Hendriksoord. Na verschillende smalle bospaden en brede eikenlanen bereiken we landgoed Splinterenburg en lopen we verder door de Ridderoordse bossen.
Bij de Maartensdijkseweg passeren we het lunch en pannenkoekenhuis Mauritshoeve, hier liggen de buitenplaatsen Roverstein en Eyckenstein.
Via de onverharde Eijckensteinsesteeg lopen we weer de bossen in en even later wandelen we over verschillende bospaden door het Maartensdijkse Bosch. We steken een brede greppel over en komen bij de onverharde Karnemelksweg die we volgen tot de natuurcamping Fazantenhof.
Na de Fazantenhof volgen weer diversen bospaden en passeren we enkele heidevelden waarna we de achterzijde van de tuin bereiken van het St. Elisabeth verpleegtehuis waar tevens een kapel en kerkhof is.
Weer aangekomen bij de Karnemelksweg lopen we via deze onverharde weg terug naar de Lage Vuursche. Na de dorpskern bereiken we weer de parkeerplaats waar we deze wandeling begonnen.

Nonnenland
Langs de beek
Landgoed Venwoude
Mauritshoeve
Maartensdijkse Bosch


Lage Vuursche: Stulp en Kasteeltuinwandeling 6km.

GPS
RouteInformatie

De Stulp en Kasteeltuinwandeling loopt geheel door de bossen en heidevelden achter het kasteel Drakensteyn in de Lage Vuursche.
De wandeling is eigenlijk een combinatie van een tweetal route's en gaat geheel over onverharde paden.
De route start op de parkeerplaats Recreatieterrein Drakenstein aan de Stulpselaan 1, waar volop parkeer gelegenheid is en ligt even buiten de dorpskern van de Lage Vuursche.
Vanaf het terrein volgt u eerst de witte paaltjes (Stulpwandeling) en na ongeveer 3 kilometer (op de Stulpselaan) volgt u aan de overzijde de rode paaltjes.
Het begin van de route loopt door een bos met veel varens waarna al spoedig het eerste zand opduikt met zijn heideplanten, hier zult u al spoedig de eerste koeien tegenkomen die zijn ingezet voor de begrazing van de gronden, ondanks het droge gebied zijn er ook vennetjes aanwezig.
Als u na ongeveer 3 kilometer op de Stulpselaan aankomt loop dan even een paar honderd meter naar links waar u aan de linkerkant een aangegeven pad zult vinden naar het Pluismeer.
Vanachter een groot vogelscherm kunt u diverse waterdieren waarnemen.
Via verschillende bospaden wandelen we terug naar het beginpunt van deze wandeling.

Heidevelden
Zandgronden en koeien
Bomenlaan
Pluismeer
Boslaan