Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

IJsselstein: Kromme IJsselroute 10km.

GPS
RouteInformatie

De Kromme IJsselroute is/was een ANWB wandeling.
De wandeling loopt door en langs de weilanden en het IJsselbos van IJsselstein en Nieuwegein, langs de riviertjes de Enge- en Kromme IJssel, de route loopt grotendeels over verharde paden.
De route begint naast het Fulcotheater in IJsselstein waar volop parkeergelegenheid is bij het grote winkelcentrum. De gehele route wordt aangegeven met zeshoekige borden en is daardoor makkelijk te lopen.
Maar omdat de ANWB de route niet meer onderhoud kan het zijn dat er bordjes niet meer aanwezig zijn.
Ondertussen is deze route ook opgenomen in een wandelknooppunten netwerk.
Route volgorde is: 26 - 27 - 21 - 97 - 47 - 98 - 29 - 23 - 22 - 26.

Direct na de start loopt de route over een breed wandelpad langs de nieuwbouwwijk Zenderstreek waar op een mooie manier wandelpaden zijn gecreëerd tussen verschillende waterpartijen.
Daarna lopen we IJsselstein uit tussen de weilanden door naar de Lekdijk. Na een klein stukje Lekdijk verlaten we deze weer en lopen we via een smal jaagpad langs de Enge IJssel richting Nieuwegein.
Bij Nieuwegein loopt de route wederom langs de Enge IJssel door het IJsselbos om even later uit te komen bij de Kromme IJssel.
Langs de oude watertoren en de Hollandse IJssel loopt de wandeling terug naar IJsselstein.
In IJsselstein lopen we langs verschillende oude monumentale panden van deze gemeente zoals de oude IJsselbrug, de St. Nicolaaskerk, de oude kasteeltoren, het oude raadhuis en langs het Waaggebouw.
Door het centrum van IJsselstein loopt de route terug naar het startpunt naast het Fulcotheater.

Hollandse IJssel
Kromme IJssel
IJsselbos
Oude IJsselbrug
Oude Raadhuis