Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Hei en Boeicop: Polder Rondwandeling 13 km.

GPS
RouteInformatie

Deze polderrondwandeling is een wandeling die loopt door de polders rond de dorpjes Hei en Boeicop en Overboeicop.
Verder wandelen we langs het riviertje de Huibert en volgen we een groot stuk van een natuurpad.
De route loopt voor een groot deel over onverharde paden die soms drassig kunnen zijn waardoor goed schoeisel een must is.
De route begint bij de schaapskooi van Hei en Boeicop waar voldoende parkeergelegenheid is, hier staat ook een informatiebord over andere wandelingen in deze omgeving.
Vanaf de Schaapskooi volgen we het pad zuidwaarts naar de achterzijde van het terrein van de Schaapskooi en verlaten het terrein langs de bosrand. Onderweg zien we overal bordjes over de omgeving.
Bij het vogelkijkscherm lopen we rechtdoor het weiland in en even later via een betonpad naar de boerderij, over het boerenerf en voor het water gaan we naar rechts.
Even later links over het bruggetje en direct rechts aanhouden, de graskade aflopen langs de Huibert tot aan de eerst volgende brug (2km).
Rechts de brug over en de Huibertweg aflopen tot aan het eetcafe 't Trefpunt, hier rechts en gelijk weer linksaf, de Nieuweweg inlopen en deze blijven volgen.
Aan het einde omhoog lopen en rechts aanhouden. Onderaan linksaf het natuurgebied in en direct weer links en daarna rechts aanhouden. Dit pad uitlopen en op de asfaltweg links aanhouden en bij de fietsbrug (linkerzijde) rechtsaf de Bolgerijsekade inlopen.
Na 1,5 km, bij een houten schuur tussen de bomen, rechtsaf (bordje natuurpad), vanaf nu blijven we het natuurpad volgen.
Het onverharde pad geruime tijd volgen, op de asfaltweg rechtsaf (Achterweg), na de vogelkijkhut ga bij een hek linksaf en via een opstapje het weiland inlopen (we volgen nog steeds het natuurpad) en even later het betonpad volgen.
Bij de boerderij over het erf lopen en op de asfaltweg linksaf, na een paar honderd meter wordt rechts de Schaapskooi weer zichtbaar waar onze rondwandeling eindigd.

Schaapskooi
Langs de Huibert
Natuurpad
Langs Natuurland
Polderpad