Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Driebergen: Klompenpad - Stoetwegenpad 11km.

GPS
RouteInformatie

Het Stoetwegenpad is een klompenpad dat start in Driebergen bij het Eethuis "Princenhof" (Hoofdstraat 1).
Bij het Pannenkoekenhuis "Princenhof" lopen we het park in van de Breul en wandelen langs een lange vijver.
Dan steken we de drukke N225 over en komen we bij het Perenlaantje, een smal paadje langs vele struiken en daarna wandelen we verder langs de Blikkenburgervaart.
We passeren daarna Huize Blikkenburg een ridderhofstad uit de 14e eeuw en even later Huize Wulperhorst gebouwd in 1858.
Via een klein tunneltje passeren we de spoorlijn Utrecht/Arnhem en komen even later bij de Kromme Rijn. Hier gaan we voorlopig het Jaagpad langs de Kromme Rijn volgen tot de Odijkerweg waarna we via een smal onverhard pad onder de A2 doorlopen langs de Rijnwijksche Wetering.
We lopen hier langs het Landgoed Rijnwijck en komen even later weer bij de Odijkerweg.
Daarna volgen we het fietspad langs de Odijkerweg langs het landgoed Beerschoten tot aan het station Driebergen/Zeist.
We steken de spoorbaan over en via het fietspad langs de drukke N225 lopen we terug naar het Pannenkoekenhuis "Princenhof" waar we dit Klompenpad begonnen.

Park Breul
Blikkenburgervaart
Huize Blikkenburg
Huize Wulperhorst
Kromme Rijn


Driebergen: Heidetuin/Landgoed Bornia 14km.

GPS
RouteInformatie

Deze wandeling start in Driebergen naast de spoorbaan aan de Arnhemse Bovenweg waar geparkeerd kan worden.
We steken de spoorbaan over en lopen onder de A12 door en na de rotonde lopen we rechts de bossen in naar de Eendenvijver.
Daarna lopen we verder en komen bij de Driebergse Heidetuin waar we een rondje doorheen lopen langs de oevers van een spreng.
Dan steken we de Arnhemse Bovenweg over en lopen langs de spreng het bos in en passeren al snel een hoge houten brug over de spreng.
We vervolgen onze weg door de bossen en komen na enige tijd langs een begraafplaats en lopen bij een viaduct onder de A12 en de spoorlijn Utrecht/Arnhem door. Direct na het viaduct gaan we links de bossen van Bornia in en lopen over verschillende bospaden naar Austerlitz.
In Austerlitz lopen we langs het kerkje, over het dorpsplein langs de waterpomp en lopen even later de bossen weer in en steken daarna de Austerlitzse Weg over. Nu komen we weer in het bosgebied van Bornia en lopen richting het heide gebied van Groot Heidestein.
Via een overstapje betreden we het heide gebied van Groot Heidestein en even later passeren we de schaapskooi in dit gebied.
Na Groot Heidestein komen we in de bossen van Klein Heidestein bij een spreng en passeren we enkele kleine bruggetjes en zien we even later een kleine berg waar we via een tunneltje onderdoor kunnen lopen naar de waterplas van Klein Heidestein. We nemen het pad over de "bergrug" en hebben een fraai uitzicht over de spreng en de voormelde waterplas.
Daarna volgen nog enkele bospaden en komen we weer uit op de Arnhemse Bovenweg en lopen terug naar de parkeerplaats langs de spoorlijn Utrecht/Arnhem waar we deze wandeling begonnen.

Eendenvijver
Heidetuin
Houten loopbrug
Kerkje Austerlitz
Tunneltje


Driebergen: NS-wandeling - Utrechtse Heuvelrug 14km.

GPS
Routebeschrijving

De Utrechtse Heuvelrug is een NS wandeling die loopt van het station Driebergen/Zeist naar het station Maarn.
De wandeling loopt bijna geheel door de bossen en het meest over onverharde paden. De route begint bij het station Driebergen waar parkeergelegenheid is, de gehele route wordt aangegeven d.m.v. rood/witte bordjes en is daardoor makkelijk te lopen maar een uitgebreide beschrijving met informatie is te vinden op de website van de NS.
Direct na het station Driebergen lopen we het landgoed van Beerschoten-Willinkshof binnen met zijn fraaie waterpartij en een stenen koepel waarna het pad verder loopt naar het uitgebreide landgoed Bornia. In Bornia lopen we afwisselend door bos- en duingebieden, langs restanten van oude glorie zoals een theehuis, perronnetje en verdedigingswallen waarna de route verder loopt door de bossen naar het fraaie historische Austerlitz.
Langs de oude kerk lopen we Austerlitz binnen naar het fraaie dorpsplein waar we de route vervolgen via een stukje van het Trekvogelpad, vervolgens lopen we naar het landgoed Den Treek-Henschoten met zijn vele soorten bomen zoals de Grove Den, Douglaspar en Japanse Larix.
Verder lopend over dit landgoed komen we langs de Koepel van Stoop, een oud theehuis met fraaie pilaren, midden in de bossen gelegen. Daarna lopen we over het landgoed "De Hoogt", langs de boswachterswoning en grote rododendronstruiken, verder naar het landgoed van Peppel-Enk. Tussen enkele boerderijen door komen we in het natuurgebied van "De Koeheuvels". Het gebied van de Koeheuvels wordt weer een open en gevarieerd heide- en stuifzandterrein.
Na dit fraaie natuurgebied lopen we de gemeente Maarn binnen waar we bij het station de trein terug nemen naar het beginpunt, Driebergen.

Beerschoten
Kerkje Austerlitz
Theekoepel van Stoop
De Koeheuvels
Bornia


Driebergen: Klompenpad - Aderwinkelpad 12 km.

GPS
RouteInformatie

Het Aderwinkelpad is een zgn. Klompenpadwandeling die loopt vanuit Driebergen door de weilanden richting Werkhoven en over de grasdijken weer terug naar Driebergen, de route loopt wisselend over verharde en onverharde paden.
De gehele route wordt aangegeven d.m.v. blauw/witte stickers en is daardoor makkelijk te lopen. Een uitgebreide beschrijving met informatie is te vinden op de website van het Landschapsbeheer Utrecht.
De route begint in de Hoofdstraat waar parkeergelegenheid is, hier staat ook een informatiebord over deze route. Vanaf het informatiebord loopt het Aderwinkelpad naar de Engweg en volgt deze langs de buitenplaats Sparrendaal tot het Kloosterlaantje.
We passeren de Buitenplaats Broekbergen met de oude toren en lopen over een graskade naar de Langbroekerwetering waar we even later het landgoed Beverweerd inlopen. Even later gaat het klompenpad door de weilanden naar de Jachtrustlaan, echter door de vele regenval is dit stuk van de route onbegaanbaar. Door het verharde pad te volgen naar kasteel Beverweerd en voor het toegangshek linksaf te gaan (Jachtrustlaan) komen we even later weer op de juiste route.
Via de Broekweg steken we de Langbroekerwetering weer over en lopen over een grasdijk naar de Dwarsweg en de Sterkenburgerlaan. Wederom via een grasdijk lopen we naar de Gooyerdijk die we vervolgens uitlopen naar de Engweg waarna we Driebergen weer binnenlopen. We lopen langs het gemeentehuis en dan richting het startpunt van deze wandeling.

Broekbergen
Bruggetje
Kasteel Beverweerd
Zwarte Weg
Gemeentehuis Driebergen