Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Den Dolder: Den Dolder/Soestroute 12km.

GPS
RouteInformatie

Deze Den Dolder/Soestroute begint bij het station van Den Dolder.
Vanaf de parkeerplaats bij het station Den Dolder steken we de N238 over en lopen direct omlaag de bossen in van het landgoed Pijnenburg.
Via vaak kleine bospaadjes lopen we op grote afstand langs het Sanatorium Dennendal en de Willem Arntszstichting.
Na enige tijd lopen we de bossen van Op Hees binnen en komen bij het Keienhuisje, een klein huisje wat geheel is gebouwd van zwerfstenen die hier zijn achter gebleven uit de laatste ijstijd.
Daarna vervolgen we onze wandeling door de bossen en lopen over een brede laan, langs een beek richting Soest. Na enige tijd komen we bij een paar sportvelden en steken de spoorlijn naar Soest en Baarn over.
Dan komen we bij de zandverstuiving van de Korte en Lange Duinen, deze Korte en Lange Duinen zijn vrijwel niet bebost en vormen een tweetal actieve stuifzand gebieden.
We lopen een rondje door deze duinen en wandelen even later het bosgebied weer binnen, waarbij we wandelpalen passeren van het Marskramerpad en het Trekvogelpad. We lopen hier langs een menparcours en zien even later zien een bouwwerk van boomstammen waar een paard met wagen langs en doorheen worden gereden. Even later steken we de spoorbaan weer over en passeren nog enkele bouwwerken van boomstammen in het menparcours.
Daarna volgen we weer enkele kleine bospaden en passeren het ecoduct Op Hees dat hier is gebouwd over de spoorlijn. Dit ecoduct maakt deel uit van de twee ecologische verbindingen in het Hart van de Heuvelrug. Ecoduct Op Hees wordt ook gebruikt als recreatieve verbinding voor wandelaars en fietser en heeft een aansluiting naar de voormalige vliegbasis Soesterberg.
Daarna komt het station van Den Dolder weer inzicht, het eind- en beginpunt van deze wandeling.

Bospad
Bospad
Infopaneel Keienhuisje
Lange Duinen
Menparcours