Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Bunnik: Klompenpad - Slagmaatpad 7km.

GPS
RouteInformatie

Het Slagmaatpad is een zgn. klompenpad dat begint op de parkeerplaats bij Fort Vechten waar ook een informatiepaneel staat over deze wandeling.
Vanaf de parkeerplaats wandelen we richting fort Vechten, via een loopbrug steken we de slotgracht over en wandelen via een doorsnede in de vestingswal naar het binnenterrein van het fort.
Hier in fort Vechten is het Waterliniemuseum gevestigd.
Daarna wandelen we de vesting weer uit en lopen eerst langs de vestingsgracht, passeren een oude romeinse wachttoren en wandelen verder naar de toegang van het natuurgebied Oud-Wulven.
Via een aantal overstapjes wandelen we door enkele weilanden naar het bosgebied van Oud-Wulven.
In dit bosgebied wandelen we verder over verschillenden bospaden en zien we verschillende watergeulen en een verhoogde heuvel met een bank dat als uitzichtpunt over dit gebied dient.
Na nog verschillende bospaden langs enkele watergeulen verlaten we bij een waterplas het bosgebied en wandelen we verder langs een boomgaard en komen bij een sloot die we kunnen oversteken via een klein waterpontje.
Daarna vervolgen we de route langs een weiland en een boomgaard en via een paar overstapjes in het weiland verlaten we het gebied van Oud-Wulven en wandelen weer terug naar de vestingsgracht van Fort Vechten.
Vanaf dit punt blijven we het pad langs het water van vestingsgracht volgen en komen na geruime tijd weer uit bij de parkeerplaats waar we dit klompenpad begonnen.

Fort Vechten
Romeinse wachttoren
Oud-Wulven
Oud-Wulven
Pontje


Bunnik: Kromme Rijn/Beverweert 24km.

GPS
RouteInformatie

Deze Kromme Rijn-Beverweert wandeling begint bij het station Bunnik.
Vanaf het station van Bunnik lopen we via de Groeneweg, Molenstraat en Dorpsstraat naar de Kromme Rijn en steken deze over.
Vanaf nu gaan we het pad langs de Kromme Rijn geruime tijd (ruim 4 kilometer) volgen tot Odijk.
We passeren onderweg enkele viaducten waarbij we soms moeten bukken om er onderdoor te kunnen lopen. Tevens passeren we enkele bruggen over de Kromme Rijn maar we blijven het pad langs het water volgen tot bij Odijk.
Bij Odijk vlak voor een watersplitsing steken we de Kromme Rijn over en lopen aan de andere oever verder en verlaten Odijk weer tot we na 2 kilometer bij een brug aankomen vlak bij kasteel Beverweert (Bosweg). Hier verlaten we de Kromme Rijn en lopen naar het kasteelhek van Beverweert.
Tegenover het kasteelhek lopen we de bossen in en komen na enige tijd bij de Langbroeker wetering die we oversteken. Vlak daarna lopen we over een Klompenpad naar Huize Broekbergen. We volgen de muur om de tuin en lopen naar Driebergen en passeren de Immanuelkerk. In Driebergen centrum lopen we naar links en even later via het Seminariebos naar de fraaie Heidetuin die we doorkruisen.
Via de Arnhemse Bovenweg lopen we onder de drukke A12 door en buigen af naar het landgoed Beerschoten en lopen naar het station Driebergen/Zeist.
Hier steken we de spoorbaan over en lopen even later naar links bij de Koeburgweg. Via zand en graspaden lopen we verder langs de Blikkenburgervaart en passeren huize Blikkenburg. Daarna volgen we verschillende bos en zandpaden door het bosgebied van Wulperhorst.
Nadat we langs de spoorlijn en een golfbaan zijn gelopen komen we weer bij de oevers van de Kromme Rijn. We lopen naar rechts en volgen het pad langs de Kromme Rijn en lopen terug naar Bunnik. Via de Dorpsstraat, Molenweg en Groeneweg komen we weer bij het station van Bunnik.

Bunnik
Kromme Rijn
Kasteel Beverweert
Heidetuin
Beerschoten