Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Oldenzaal: Tankenberg 5/9km.

GPS
RouteInformatie

In het gebied van de Egheria en de Tankenberg heeft de Vereniging van Natuurmonumenten een tweetal wandelingen uitgezet.
Beide wandelingen gaan over gedeeltelijk onverharde paden en zijn aangegeven met gele of groene pijlen en daardoor makkelijk te lopen.
In dit heuvelachtige hoevenlandschap met graslanden en oude loof- en naaldbossen ontspringen verschillende beken.
Het startpunt van deze wandelingen is bij de parkeerplaats van het restaurant Tankenberg aan de Bentheimerstraat, net buiten Oldenzaal aan de weg naar De Lutte waar volop parkeerruimte is.
Vanaf de parkeerplaats loopt men links richting het bos en zien we spoedig de wegmarkeringen van deze wandelingen, even later passeren we een informatiezuil over het gebied van de Tankenberg en deze 2 wandelingen.
Wandelend door de bossen passeren we een boerderijtje en lopen we naar de top van de 85 meter hoge Tankenberg, dit is tevens het hoogste punt van Overijssel.
Bovenop de Tankenberg staat een oude theekoepel met een prachtig uitzicht over het landschap. Daarna dalen we af en lopen wisselend door open bouwland en bossen en passeren enkele beekjes en bronnen.
In de bossen leven veel roofvogels en langs de route zien we vele eikenhakhoutwallen die zo een afscheiding vormen tussen de landbouwpercelen.
Wandelend door een prachtige Beukenlaan loopt de route weer langzaam bergopwaarts terug naar het startpunt van deze route.

Theekoepel
Uitzicht Tankenberg
Waterbeek
Beukenlaan
Langs weilanden