Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Weesp: Aetsveld-route 12km.

GPS
Routeinformatie

De Aetsveld-route is een ANWB wandeling.
Deze Aetsveld-route loopt door Weesp, langs de Vecht en door de Aetsveldse polder, de route gaat over verharde paden alleen het gedeelte door de Aetsveldse polder is onverhard.
De route begint bij het station van Weesp waar volop parkeergelegenheid is, bij de uitgang van het station aan de kant van Weesp staat links het informatie bord waar de route begint, de gehele route wordt aangegeven d.m.v. richtings borden en is daardoor makkelijk te lopen.

In het begin loopt de route een stukje door Weesp en al snel wordt de Vecht overgestoken en langs het Bastioneiland verlaat men Weesp voor een wandeling langs de Vecht, langs dit gedeelte van de route liggen 2 forten (Uitmeer en Hinderdam).

Na de draaibrug loopt de route een klein stukje terug langs de N236, waarna de route weer langs de Vecht verder gaat over de Klompweg. Als we de Vecht weer even verlaten draait de route, tussen 2 boerderijen door, een breed graspad op, de Aetsveldse polder in richting Weesp.

Terug in Weesp loopt u langs de oude ambachtshuisjes naar de Weespervesting, waar u eventueel rechts naar de twee molens (De Vriendschap en De Eendragt) kunt lopen.

Bastioneiland
Langs de Vecht
Pad Aetsveldsepolder
Ambachtshuisjes
Vecht