Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Santpoort: Duin & Kruidbergroute (13 km).

GPS
RouteInformatie

Achter het station van Santpoort Noord ligt het duingebied van Duin & Kruidberg.
Dit duingebied Duin & Kruidberg is genoemd naar het vlakbij gelegen landgoed en hotel. Het gebied is in beheer bij Natuurbeheer dat op de parkeerplaats d.m.v. een informatiebord uitgebreid informatie geeft over dit gebied. In dit gebied zijn diverse wandelingen uitgezet en deze zijn voorzien van gekleurde pijlen.
Aangezien het station op een kleine 500 meter van het beginpunt gelegen is, is deze wandeling prima per trein te bereiken.
Van de parkeerplaats volgen we voorlopig de groene pijlen en wandelen al snel over onverharde paden door de bossen naar de eerste duinheuvels.

Onderweg zien we verrassende uitzichten en even later maken de bossen plaats voor lagere struikbegroeiing die verderop weer overgaat in het typische duingebied waarin we vele kleine vennen en waterplassen passeren.
We passeren een wildrooster en komen een kleine kudde pony's op onze route naar de zee tegen.
Vlak voor de laatste duinenrij buigt het pad naar rechts maar eerst lopen we via de duinen omhoog om aan de andere zijde het strand te bereiken met uitzichten op Zandvoort en IJmuiden.

Nadat we zijn teruggekeerd achter de duinen vervolgen we de route waarbij we wederom enkele vennen passeren en een grote waterplas waar we naar een vogel-observatiehut kunnen lopen.
Na deze waterplas buigt de route terug richting Santpoort en via een fietspad bereiken we weer de dichte bossen en even later komen we weer uit bij het startpunt van deze wandeling.

Duinpad
Kudde Pony's
Strandzicht
Observatiehut
Duinven