Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Nederhorst den Berg: Bommelsteinroute 11km.

GPS
RouteInformatie

De Bommelsteinroute is een ANWB wandeling.
Deze Bommelsteinrouteloopt voor een groot deel langs de rivier de Vecht.
De route gaat gedeeltelijk over verharde en onverharde wegen en bijna 1 kilometer door een weiland.
De route start in Nederhorst den Berg in het centrum op het plein voor de grote kerk waar volop parkeerruimte is, hier staat een informatiebord over deze route.

De gehele route wordt aangegeven door zeshoekige bordjes en is daardoor makkelijk te lopen.
Nadat we Nederhorst den Berg zijn uitlopen, gaan we direct één van de mooiste stukken van de route op, een graspad dwars door het weiland van de Horn Kuijerpolder, hier zien we veel weidevogels.
Daarna loopt de route naar het riviertje de Vecht waar we een aantal kilometers langs de oevers van deze rivier blijven lopen. Aan de overzijde zien we het plaatsje Nigtevecht met zijn opvallende kerk, eventueel kan men hier met het pontje overvaren om Nigtevecht te bezoeken.

Langs de oevers van de Vecht zien we verschillende boerderijen en wisselende uitzichten.
Daarna lopen we via het plaatsje Overmeer naar de oevers van de grote waterplas van de Spiegelpolder, langs verschillende rietkragen en veengaten met lelies en andere waterplanten loopt de route verder.
Even daarna lopen we Nederhorst Den Berg weer binnen en lopen naar het Kasteel Nederhorst. De oudst bekende vermelding van het kasteel stamt uit de 13e eeuw en daarna is het nog verschillende malen verbouwd.
Als we terug lopen naar de Spiegelplas, wandelen we via smalle legakkers verder. Daarna passeren we de Poldermolen en lopen we terug naar het centrum van Nederhorst den Berg.

Graspad door de polder
Nigtevecht
Waterplas Spiegelpolder
Molen langs legakker
Kasteel Nederhorst