Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Naarden: NS-wandeling - Naardermeer 19km.

GPS
Routebeschrijving

De Naardermeer-route is een rondwandeling van de NS en loopt langs de oevers van het Naardermeer met een uitstapje naar het Fort Uitermeer langs de Vecht.
De Naardermeer-route is een rondwandeling van de NS en loopt langs de oevers van het Naardermeer met een uitstapje naar het Fort Uitermeer langs de Vecht.
De route begint bij het station van Naarden/Bussum, de gehele route wordt aangegeven en is daardoor makkelijk te lopen. Een routebeschrijving kan worden gedownload vanaf de NS-site.
Vanaf het station loopt de wandeling door de buitenwijken van Naarden die we al snel verlaten waarna we via de Meerkade naar het Naardermeer lopen, waar we al snel een uitstapje kunnen maken naar de eerste observatiehut.
Na enige tijd komen we bij het oude stoomgemaal "De Machine" waarmee ooit is geprobeerd het Naardermeer droog te leggen hetgeen echter later niet rendabel bleek te zijn.
Langs de Visserij, waar een rondvaart gemaakt kan worden over het Naardermeer, loopt de route verder door het gebied van de Grote Drecht en hier lopen we een stuk over een vlonderpad.
Daarna wandelen we verder door de weilanden naar de Vecht waar we een rondje lopen om het oude Fort Uitermeer.
Via een oude ophaalbrug en langs de sluisjes wandelen we opnieuw dwars door de weilanden en passeren we op afstand enkele oude bunkers waarna we uitkomen op het Kreugerpad langs de 's-Gravelandsche vaart dat we enige tijd volgen.
Even later lopen we opnieuw door de weilanden en passeren we eerst een observatiescherm en later een observatiehut en komen we uit op een Laarzenpad waar we over planken door een moerasgebied wandelen.
Daarna verlaten we het gebied van het Naardermeer en langs een tweetal forten wandelen we Naarden weer binnen naar het beginpunt van de route.

Naardermeer
Machine
Vlonderpad
Fort Uitermeer
Observatiehut