Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Groet: Strand & Duintoppen 16km.

GPS
RouteInformatie

Deze wandeling begint op de Kerkbrink bij het witte kerkje van Groet.
We wandelen gelijk de duinen in en even later klimmen we omhoog naar de duintop Hoge Nol met een fraai uitzicht op de omgeving en een onderliggende zandafgraving.
Daarna wandelen verder door de duinen naar Camperduin en komen bij een grote lagune achter de duinenrij. Bij zandopspuiting rond 2000 is hier achter de eerste duinenrij een fraaie lagune aangelegd met paviljoen en een compleet speelschip. Het kinderspeelobject is o.a. uitgerust met touwen, klimrekken, hangbruggen etc..
We volgen daarna het strand ruim 4km zuidwaarts tot de duindoorgang De Kerf. Hier lopen we het duingebied binnen van de Parnassiavallei en passeren we enkele kleine duinvennen.
In 1997 werd hier een duindoorgang gegraven zodat bij hoogtij het zeewater in de vallei liep. Het brakke water in de vallei moest zorgen voor andere vegetatie. Door het vele stuivende duinzand is de gehele doorgang al weer afgesloten.
We wandelen naar een hoge duintop (uitkijkpunt) met een fraai uitzicht op de duinen en het verderop gelegen strand.
Langs de bosrand wandelen we verder en daarna steken we een zand/heidegebied in de Schoorlsche duinen.
Wisselend wandelen we verder door de bossen en daarna door het heidegebied van 't Kleine Ganzenveld. Geruime tijd later komen we langs een grote duinven, het Vogelmeer. Op deze plek zien we verschillende watervogels.
We volgen een tijdje het pad langs het Vogelmeer en lopen daarna een zandgebied binnen met verschillende stuifduinen. We lopen hier door het Natuurreservaat Schoorlsche Duinen.
Dan bereiken we een heuvelachtig bosgebied en wordt het een tijdje klimmen en dalen tot we aankomen boven een klimduin. Als we deze klimduin afdalen lopen we Groet binnen en wandelen we terug naar het beginpunt van deze wandeling.

Hoge Nol
Lagune
Parnassiavallei
Vogelmeer
Klimduin Groet