Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Bussum: NS-wandeling - Ankeveense Plassen 21km.

GPS
Routebeschrijving

Deze Ankeveense Plassenroute is een NS-wandeling die loopt van Bussum naar Weesp via Ankeveen.
Vanaf het station Bussum-zuid lopen we naar de Franse Kampheide, die we oversteken naar de bossen van het Goois Natuurreservaat.
We blijven voorlopig in een bosrijkgebied lopen en wandelen verder via het Spanderswoud naar het landgoed Bantam. Via statige lanen en kleine bruggetjes lopen we over dit landgoed verder en passeren een oude ijskelder.
Daarna betreden we het landgoed Boekesteyn en passeren op afstand huize Boekesteyn. Even later komen we bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in 's-Graveland.
We lopen een stukje door 's-Graveland, steken een watertje over en via de Cannenburgerweg verlaten we deze plaats en lopen via een klaphek een weiland in. Over dit Verlengde Bergse Pad, wandelen we ruim 2 kilometer dwars door de weilanden naar Ankeveen.
In Ankeveen lopen we langs de kerk en daarna linksaf over de Dammerkade. Deze kade is een brede grasdijk die dwars door de Ankeveense Plassen loopt. We volgen deze graskade ruim 3 kilometer en komen uiteindelijk bij de Vecht uit.
Langs de Vecht gaan we verder en steken na een tijdje bij de Vechtbrug, deze rivier over en lopen aan de overzijde weer terug langs de Vecht naar Fort Hinderdam.
Daarna wandelen we over een grasdijk de Aetsveldsepolder in en blijven dit pad bijna 2 kilometer volgen tot aan Weesp. Lopen Weesp binnen en via het Molenpad komen we langs de houten Kringwetwoningen van het voormalige fort Weesp.
Daarna gaan we via het centrum nog een paar bruggen over en komen bij het station van Weesp, waar deze route eindigt.

IJskelder
's-Graveland
Verlengde Bergse Pad
Weesp
Station Weesp