Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Bergen aan Zee: Duinen & Strand 12km.

GPS
RouteInformatie

Vanaf de Boulevard lopen we via de Kerkstraat langs het Vredeskerkje en daarna een klein duingebied binnen.
Bij de Verspyckweg aangekomen wandelen we langs het Natuurvriendenhuis Het Zeehuis dat ook het begin/eindpunt is van het Trekvogelpad.
Dan wandelen we een duingebied binnen via een fietspad dat we al snel weer verlaten.
Na een paar duinpaden steken we een brede duinvallei over en klimmen we naar een top van een heuvel waarna we weer afdalen naar een klein bosgebiedje. Enkele duinpaden laten komen we bij een fietspad dat we even naar rechts volgen.
Al snel verlaten we het fietspad weer en wandelen dwars door de duinen richting het strand. Als we de laatste hoge zandduinen oversteken lopen we omlaag naar het strand.
Vanaf hier wandelen we langs de zee terug richting Bergen aan Zee en bij één van de strandtenten kunnen we een even pauzeren.
Dan lopen we verder over het strand langs de zee en als we Bergen aan Zee achter ons hebben gelaten nemen we de eerste duinen overgang naar links waarna we uitkomen op het fietspad de Woudweg.
We volgen even dit fietspad naar rechts en nemen daarna het eerste wandelpad links de duinen in.
Vanaf hier gaan we geruime tijd verschillende duinpaden volgen. Al snel passeren we enkele duinvennen en als we verder wandelen volgen we verschillen duinpaden door heidevelden, struikgebieden of zandduinen.
Geruime tijd later komen de eerste huizen van Bergen aan Zee weer inzicht en komen we aan bij de Parkweg.
Via het duingebiedje Parnassia en de Parkweg komen we daarna weer uit bij het beginpunt van deze wandeling.

Het Zeehuis
Duinvallei
Duingang strand
Duinen
Duinen