Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Ankeveen: Ankeveense Plassen 19,5km.

GPS
RouteInformatie

Vanaf de parkeerplaats van het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in 's-Graveland lopen we de bossen in, richting het Spanderswoud.
Langs enkele waterpartijen en via kleine bruggetjes bereiken we het bosgebied van het Spanderswoud waarbij we een rustplaats voor de koffie passeren. Even later lopen we langs een beek door een on-Hollands, heuvelachtig terrein, waarna we even later de huizen van 's-Graveland bereiken.
We steken een Wetering over en komen even later uit bij een klaphek waarna we het Verlengde Bergpad oplopen richting Ankeveen, een route die bijna 2 kilometer dwars door het weiland loopt.
Bij Ankeveen steken we de weg over en vervolgen onze route over een smal fietspad dat dwars door de Ankeveense plassen loopt zodat we links en rechts water zien met verschillende watervogels. Aan het einde bij het Googpad gaan we naar rechts en verlaten even later het verharde fietspad en lopen over een drassig graspad wederom tussen de plassen door met weidse uitzichten over de Ankeveense plassen.
In een grote boog lopen we weer terug naar Ankeveen en via het Stichtsepad wandelen we weer richting 's-Graveland. Bij het toegangshek van het Landgoed Bantam lopen we de bossen weer in waarbij we langs verschillende waterpartijen en bruggetjes het landgoed Schaep en Burgh bereiken.
Daarna lopen we naar het landgoed Boekesteyn en nadat we huize Boekesteyn zijn gepasseerd wandelen we weer naar het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten waar we deze wisselende wandeling zijn begonnen.

Spanderswoud
Verlengde Bergpad
bij Googpad
Huize Boekesteyn
's-Graveland