Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Amstelveen: Amsterdamse Bos en Kersenbloesem 13km.

GPS
RouteInformatie

Vanaf de parkeerplaats Radarterrein wandelen we het Amsterdamse Bos binnen.
We passeren enkele bospaden alsmede enkele waterpartijen.
Als we verder wandelen komen we bij de waterplas, moeras en veengebied de Poel.
De Poel is een waterplas die is ontstaan als gevolg van veenafgravingen in de 19e eeuw. Het aan het Amsterdamse Bos grenzende meer is op meerdere plekken vrij ondiep en wordt gebruikt voor recreatie en watersport.
We wandelen langs de westzijde van de plas door het natuurgebied de Oeverlanden. Hier zien we veel veengaten en rietkragen en we passeren hier verschillende bruggetjes.
Dan komen we bij de ingang van het Bloesempark, tijdens de bloei van de Japanse kers is het Bloesempark hier in het Amsterdamse Bos op zijn mooist.
De ruim 400 bomen in het Bloesempark bloeien ongeveer 2-3 weken in de maanden eind maart / begin april afhankelijk van het weer.
Als we verder lopen passeren we weer verschillende waterpartijen en wandelen we richting de noordkant van het Amsterdamse Bos over verschillende bospaden.
We klimmen een heuvel op en hebben een fraai uitzicht over de noord en zuidzijde van het bos.
Als we verder wandelen komen we langs een grote waterplas en lopen daarna langs het Bostheater. Het Amsterdamse Bostheater is één van de grootste theaterpodia van Nederland waar zomers verschillende muziek en theater voorstellingen worden gegeven in het prachtige decor.
Als we verder wandelen passeren we een groot kinderbad en komen daarna bij het Vogeleiland.
Door de hoge bomen kwamen er weinig vogels waarna het eiland werd omgebouwd tot een Heemtuin met verschillende plantensoorten in een moerasgebied met een heuvellandschap en een akker.
Als we het Vogeleiland weer verlaten komen we langs een groot doolhof en een geitenboerderij met een groot picknickterras.
Dan wandelen we verder over verschillende bospaden, passeren weer verschillende waterpartijen en wandelen richting een Radartoren. Deze Radartoren van de luchthaven Schiphol raakte buiten dienst omdat de bomen in het Amsterdamse Bos te hoog werden en Schiphol een nieuwe toren in gebruik nam bij de Polderbaan. De toren die geen ramen heeft is nu in gebruik door een kunstenaar.
Daarna komen we weer terug bij het beginpunt van deze wandeling.

Oeverlanden
Bloesempark
Bomenlaan
Uitzicht Heuvel
Vogeleiland