Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Waalwijk: Drunense Heide 17km.

GPS
Routebeschrijving

Aan de oostkant van Waalwijk bij het zwembad Olympia en een waterplas (Drunenseweg) beginnen we deze wandeling.
We lopen naar het Afwateringskanaal 's-Hertogenbosch-Drongelen en nadat we het kanaal zijn overgestoken gaan we rechts en onverharde pad op dat langs dit kanaal loopt.
We blijven geruime tijd dit onverharde pad langs het kanaal volgen.
Bij de eerste brug steken we de Torenstraat over en lopen we nog steeds rechtdoor langs het kanaal. Bij het pompstation van de Baardwijkse Overlaat en de Nieuwe Loonsevaart gaan we bij de 2e brug rechts het kanaal over (Duinweg).
Al vrij snel lopen we links het bos weer in en gaan we verschillende bospaden volgen. We passeren een MTB route en steken even later de Magrietweg over. Dan lopen we verder tussen de weilanden door richting Giersbergen.
In Giersbergen aangekomen passeren we een parkeerplaats en de Herberg De Drie Linden. Even verderop passeren we de oude waterpomp, daarna lopen we Giersbergen weer uit en lopen we de bossen weer in van de Drunense Heide.
We passeren even later Huize Het Witmeer en daarna de boerderijen van Fellenoord.
Daarna volgen we geruime tijd verschillende bospaden en passeren we enkele kleine vennen. Als de eerste huizen van Waalwijk weer in zicht komen gaan we bij het water van de Galgenwiel weer rechts de bossen in op een heuvelachtig pad.
Even later passeren we de Hoefven en steken de Hoefvenlaan over waarna via een smal pad langs een grote waterplas terug lopen naar het beginpunt van deze wandeling.

Langs Afwateringskanaal
Giersbergen
Waterpomp
Fellenoord
Hoefven

Waalwijk: Hoefvenwandeling 16,5 km.

GPS
RouteInformatie

Aan de oostkant van Waalwijk ligt de Hoefven, een fraai recreatiegebied met uitgebreide waterplassen, speelweiden, picknicplaatsen en dierenweiden.
Hier op de parkeerplaats bij het oude Lido begint de Hoefvenroute.
Langs de Hoefven lopen we oostwaarts en lopen op de dijk langs een oud afwateringskanaal dat we even later oversteken.
Vanaf hier volgen we de oever van het voormelde kanaal zuidwaarts waarbij we na een tijdje een rondje lopen door een klein natuurgebied vol kleine vennen. Daarna volgen we weer het pad langs de oever van het eerder gemelde afwateringskanaal en steken bij de Steegerf het kanaal over.
Hierna wandelen we de Loonse bossen in en passeren even later de St. Hubertuskapel.
Na verschillende bospaden komen we uit aan de noordkant van de Drunense Duinen waarna we verschillende zandpaden volgen. We lopen over diverse zandduinen en volgen een pad dat wisselend over zand- en bospaden loopt.
Ter hoogte van de Roestelberg verlaten we het gebied van de Drunense Duinen en volgen een bospad door de Loonse bossen. Onderweg in de bossen passeren we enkele graslanden waarna we uitkomen bij verschillende kleine vennen ten zuiden van de grote Hoefven.
Hierna lopen we langs verschillende waterpartijen en speelweiden verder langs de dierenweiden terug naar de parkeerplaats bij de Hoefven, waar onze wandeling begon.

Hoefven
Afwateringskanaal
St. Hubertuskapel
Drunense Duinen
Drunense Duinen