Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Udenhout: Bos & Duinroute 12km.

GPS
RouteInformatie

Deze wandeling in Udenhout begint op de kruising van de Groenstraat bij de kerk.
We lopen de Groenstraat een stukje in en gaan dan links het onverharde pad in van de Aschotse Steeg. Eerst wandelen we door een open weiland gebied en dan door de bossen van het natuurreservaat De Brand.
Voor een bruggetje over de Zandkantse Ley gaan we rechts en blijven dit watertje een stukje volgen tot de eerst volgende brug. Steken deze over en wandelen dieper de bossen in en steken even later de Zandkantse Ley weer over.
Na enige tijd komen we bij de Rustende Jager, een horecagelegenheid met een fraai terras.
Achter de Rustende Jager begint het natuurgebied van de Drunense Duinen. We lopen het gebied binnen en wandelen via enkele smalle bospaden naar de zandverstuiving en heidevelden van dit natuurgebied.
Even later dwalen we over de zandverstuiving en moeten we regelmatig over verschillende duinen klimmen door het losse zand.
Aangekomen bij de Oude Bossche Baan steken we deze over en lopen weer het natuurreservaat van De Brand binnen. Over een breed bospad wandelen we door dit natuurreservaat tot we weer aankomen bij de oevers van de Zandkantsche Ley. Vanaf hier gaan we deze kleine vaart weer even volgen en steken even later deze vaart weer over en wandelen door de bossen naar het kasteel De Strijdhoef, een statig herenhuis uit 1760 met een ringgracht.
Aan het eind van de kasteellaan wandelen we terug naar het centrum van Udenhout en passeren het statige gebouw van St. Vicentius, een internaat voor de verzorging van verstandelijk gehandicapten. Het centrale deel van het internaat wordt gedomineerd door een hoge watertoren met een klok. De watertoren is 35,5 meter hoog.
Dan bereiken we weer het kruispunt bij de Groenstraat, het beginpunt van deze wandeling.

Bosgebied De Brand
Zandkantsche Ley
Drunense Duinen
Kasteel De Strijdhoef
St. Vicentius