Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Rosmalen: Brabants water en Nulandse heide 13km.

GPS
RouteInformatie

Deze wandelroute begint bij het Wiel van Rosmalen tegenover de Graafsebaan waar ook parkeerruimte is.
Het Wiel van Rosmalen is een kunstwerk van Armando uit 1992.
Bij het Wiel van Rosmalen lopen we een klein bosgebied in dat gelegen is langs een kleine zandverstuiving.
Na geruime tijd en verschillende bospaden verder komen we bij het oude sanatorium Mariaoord (nu verzorgingshuis) waar ook een klein eetcafe is gevestigd.
Daarna passeren we de Zorghoeve Mariaburg en lopen we via een voetgangerssluis het terrein op van het waterwingebied Brabants Water.
Op dit terrein zien we verschillende waterputten liggen. We wandelen hier geruime tijd verder door de bossen en steken dan een rode snelfietsroute over, de Waterleidingsstraat. Dit is de snelfietsroute tussen 's-Hertogenbosch en Oss.
We passeren daarna een infobord over de Nulandse Heide en lopen even later dit gebied binnen. Hier wandelen we eerst door en langs een zandgebied en even langs enkele kleine heideveldjes.
Na een voetgangerssluis lopen we het terrein op van De Binckhorst/Cello, een woonvoorziening voor verstandelijk gehandicapten. Hier lopen we langs een paar heideveldjes met schapen en passeren even daarna een kleine schapenstal en een picknickplaats bij een grote vijver.
Als we het gebied uitlopen komen we weer in het gebied van het Brabants Water. Hier volgen we weer verschillende bospaden door dit Waterwingebeid.
Nadat we de Rode snelfietsroute weer zijn overgestoken lopen we door een heuvelachtig bosgebied en lopen even later omhoog en verder langs een maisveld.
Na een kleine afdaling wandelen we weer verder, komen langs een kleine zandverstuiving waarna we terug lopen naar het Wiel van Rosmalen waar we deze wandeling begonnen.

Wiel van Rosmalen
Mariaoord
Bossen Brabants Water
Nulandse Heide
Grote vijver