Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Ravenstein: NS-wandeling - Land van Ravenstein 16km.

GPS
RouteInformatie

Deze Land van Ravenstein wandeling is een NS-wandeling die begint en eindigt bij het station Ravenstein.
Vanaf het station van Ravenstein wandelen we over het smalle Stationspad tussen de weilanden door en via een paar asfaltweggetjes bereiken we Deursen-Dennenburg.
Hier lopen we langs de St. Vincentiuskerk, even later langs de St. Rochiuskapel uit 1747 en passeren weer even later de St. Michaelskerk uit de 11e eeuw.
Dan volgt een lange saaie asfaltweg (Galgenstraat) richting de TV toren. In de buurt van het plaatsje Haren passeren we een moerasgebied met een kleine waterplas. Even later lopen we door een klein bosgebied en klimmen even daarna de dijk op langs het water van de Vliet vlakbij de TV toren.
Bij de TV toren lopen we de polder in van de Ossekampen en volgen een graspad langs een brede sloot. Via de Maasackerstraat lopen we daarna naar de Maasdijk. Deze Maasdijk gaan we een stuk volgen en passeren de slotgracht van het oude kasteel van Dieden en even later de St. Laurentiuskerk en de molen van Dieden.
Bij de molen gaan we links de uiterwaard in en volgen een graspad langs de oevers van de Maas tot aan het voetveer naar Batenburg. Bij het voetveer kan men wederom het pad langs de Maas volgen of over de dijk verder wandelen naar Neerlangel.
Na Neerlangel steken we een spoorbaan over en wandelen we Ravenstein binnen waarbij we een paar oude kannonen passeren. We wandelen verder door het vestingsstadje Ravenstein en passeren enkele oude kerken, schilderachtige huizen en de molen De Nijverheid.
Nadat we de vestingsgracht zijn overgestoken wandelen we via de Stationssingel terug naar het station waar we deze wandeling begonnen.

St. Rochiuskapel
Polder Ossekampen
Langs de Maas
Neerlangel
Ravenstein