Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Oisterwijk - Voorste Stroom en Vennentocht 18km.

GPS
RouteInformatie

Deze wandeling begint bij het station Oisterwijk (Spoorlaan).
Vanaf het station lopen we al snel het centrum in van Oisterwijk.
Nadat we de Dorpsstraat zijn overgestoken lopen we rechtdoor tot aan het water van de Voorste Stroom. Voor het water gaan we het pad rechts langs het water volgen.
We volgen het pad langs de Voorste Stroom geruime tijd, ter hoogste waar vroeger het Kasteel Durendaal stond steken we dit water over en gaan het pad op de andere oever langs het water volgen.
Na een stuw steken we even later de Voorste Stroom weer over en lopen richting het Stroomdalpad.
Even later lopen we een onverhard pad door de weilanden in en blijven dit pad een tijdje volgen tot aan de Laag Heukelomseweg. Bij het eetcafe van Mie Pieters lopen we opnieuw een onverhard pad door de weilanden in.
Even later steken we met een hangbrug de Voorste Stroom weer over en volgen een pad door de weilanden en langs rietkragen. Dan lopen we een bosgebied binnen en komen bij de eerste ven, de Schaapsven.
Na een aantal bospaden passeren we de Aalsven en de Rietven. Even later lopen we langs het riviertje de Reusel en steken deze daarna over.
Na weer een aantal bospaden passeren we de vennen Brouwskuip, Heiven en vlak daarna de Voorste Goorven. Daarna de Witven, de Klein Aderven, de Groot Aderven en de Staalbergven.
Na een bospad en een picknickplaats komen we bij de ven Wolfsputten waar we bijna helemaal omheen lopen.
Nadat we langs een paar sportvelden zijn gelopen wandelen we langs de Klompven en steken even later de Achter Stroom over. Na een woonwijk komen we weer bij de Voorste Stroom.
Via een pad lopen we weer langs dit water en bij de Gemullehoekenweg steken we de Voorste Stroom over waarna we via het centrum van Oisterwijk weer terug lopen naar het station van deze gemeente.

Oisterwijk
Voorste Stroom
Hangbrug
Schaapsven
Reusel