Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Nistelrode: Maashorst/Brobbelbies 23 km.

GPS
RouteInformatie

Vanaf het plein voor de kerk, lopen we Nistelrode oostwaarts uit en al snel lopen we over het Koepad langs een kleine beek.
Evenwijdig aan dit Koepad loopt een aardbreuk, waardoor het land van de Maashorst hier langzaam omhoog komt.
Even later volgt een klein stukje asfalt en al snel lopen we weer dwars door de weilanden en passeren enkele opstapjes om van het ene weiland naar het ander weiland te lopen.
Daarna lopen we verder over onverharde wegen, we passeren een archeologische opgraafplaats en wandelen verder door het gebied van de Maashorst. Onderweg passeren we verschillende kuddes paarden en runderen, een groot begrazingsgebied met Schotse hooglandrunderen en IJslandse paarden.
Na geruime tijd, lopen we over het terrein van een recreatiepark naar het plaatsje Zeeland. We passeren de statige Jacobus de Meerderekerk en de windkorenmolen De Dageraad. Daarna passeren we een grote kapel en verlaten we het plaatsje Zeeland.
We lopen weer door een ander deel van de Maashorst en passeren de Slabroekse Bergen, een redelijk heuvelachtig zand en heideterrein met een paar aardige klimmetjes. Daarna volgen nog enkele zandverstuivingen en passeren we enkele kabouters van het kabouterpad van het bezoekerscentrum Slabroek.
Via een ecoduct steken we de drukke N265 over en komen in het bosgebied van de grote ven De Meuwe, waar we langs de waterkant omheen lopen.
We passeren een informatiepaneel over dit gebied en lopen naar een asfaltweg, waarna we deze volgen naar Nisterode, het startpunt van deze fraaie wandeling.

Koepad
De Maashorst
Molen De Dageraad
Kerk Zeeland
De Meuwe