Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Mariapeel NS-wandeling (2dg): Algemeen 36km.

GPS
RouteInformatie

Deze 2-daagse NS-wandeling van 36 kilometer start bij het station van Horst/Sevenum en eindigt in Deurne.

Op de eerste dag nemen wij in Deurne de trein naar het station Horst/Sevenum en wandelen in 16 kilometer via Kronenberg en de Mariapeel naar Helenaveen voor een overnachting.
Vanaf het station Horst/Sevenum wandelen we langs de Grote Molenbeek naar Sevenum en daarna door het dal van de Blakterbeek en volgen een tijdje deze beek.
Na enige tijd komen we door het kerkdorp Kronenberg en via het bosgebied van de Heesberg komen we langs het dorpje Evertsoord.
Daarna lopen we het natuurgebied binnen van de Mariapeel en volgen hier verschillende paden. De Mariapeel is het grootste natte hoogveengebied van zuid Nederland.
Bij het stenen gebouw van Staatsbosbeheer en het parkeerterrein lopen we naar de Helenavaart en daarna naar Helenaveen waar we overnachten.

Op de 2e dag wandelen we van Helenaveen via Griendtsveen en de Deurnese Peel naar het station van Deurne.
Vanaf Helenaveen wandelen we terug naar het stenen gebouw van Staatsbosbeheer in het natuurgebied van de Mariapeel en vervolgen de wandelroute geruime tijd door de Mariapeel. Onderweg komen we langs verschillende waterpartijen.
Na geruime tijd komen we in het oude schilderachtige dorpje Griendtsveen.
Na Griendtsveen wandelen we de Deurnese Peel binnen, de Deurnese Peel is het Brabantse deel van het totale Peelgebied.
Via verschillende paden lopen we door dit fraaie gebied, we passeren weer veel waterpartijen en volgen een tijdje de Kanaal van Deurne. Waarna we het gebied van de Deurnese Peel verlaten.
We lopen verder door een open weilandgebied en na enige tijd komen we in het bosgebied van de Oude Aa. We volgen even de loop van de beek en wandelen dan verder richting Deurne.
Als we Deurne bereiken volgen we nog enkele straten en dan wandelen we naar het station van Deurne waar we deze NS-wandeling beƫindigen.

Een verdere beschrijving van deze etappes vindt men hier bij de meerdaagse paden.