Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Den Bosch: NS-wandeling - Vughtse Lunetten 10km.

GPS
RouteInformatie

Deze Vughtse Lunetten wandeling is een NS-wandeling van station Den Bosch naar station Vught.
Vanaf het station in Den Bosch lopen we richting de brug over de Dommel en lopen de Lepelstraat in en later de Molenstraat. We lopen hier door het oude centrum van Den Bosch en langs vele terrassen.
Even later bereiken we de Markt en lopen langs het stadhuis dat dateert uit de 14e eeuw. Weer even later passeren we de monumentale Sint-Janskathedraal.
Via het plein Parade bereiken we de brug over de Binnen Dieze en nemen het voetpad langs de Singelgracht. We lopen hier over de Zuidwal en passeren het Bastionder een ondergronds informatiecentrum van de Bossche Vestingwerken.
Voorbij het Bastion Vught met zijn kannonen steken we de Dommel over en volgen een graspad langs deze rivier.
Bij de Isabellalaan steken we via een brug het spoor over en wandelen naar de karzernepoort van Fort Isabella. Na het toegangshek lopen we over het terrein van dit fort dat in 1618 werd aangelegd. Na het militair Wielrijdersmuseum verlaten we het fort en lopen door de bossen naar de oevers van het Afwateringskanaal 's-Hertogenbosch-Drongelen dat we een stuk gaan volgen.
Voor de Lunettenbrug verlaten we het pad langs het kanaal en lopen door een bosgebied en komen bij de watergrachten van de oude verdedigingslinie Vughtse Lunetten die zijn gebouwd rond 1845.
Via verschillende bospaden blijven we langs deze verdedigingslinie lopen en passeren bij Lunet II de Fusilladeplaats van het Kamp Vught. Na de informatieborden van deze plek lopen we nog door enkele bospercelen en bereiken na een parkeerplaats de eerste woningen van Vught.
Via nog enkele lanen en straten bereiken we het station Vught waar we de trein terug kunnen nemen naar het beginpunt station Den Bosch.

Binnen Dieze
Sint-Janskathedraal
Dommel
Fort Isabella
Vughtse Lunetten