Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

De Moer: Huis ter Heide Route 8km.

GPS
RouteInformatie

De Huis ter Heide route is een wandeling van de Vereniging Natuurmonumenten.
Deze wamdeling loopt door de bossen en zandgronden van het gebied Huis ter Heide bij het dorpje de Moer in Noord Brabant.
De Moer ligt in het gebied tussen Tilburg en Dongen.
De route loopt geheel over onverharde bos- en zandpaden en wordt aangegeven met rode pijlen en is daardoor makkelijk te lopen.
De route begint bij het cafe/restaurant 't Moaske, waar parkeergelegenheid is.
Vanaf 't Moaske loopt de route een klein stukje langs de Bergstraat om daarna rechtsaf te gaan door het gebied van de Grote Bodem, waar een klein poeltje is aangelegd voor Amfibieën en andere dieren zoals Libellen, Slakken en Torren.
Vervolgens loopt de wandeling langs weilanden en door een zeer gevarieerd, bosrijk gebied.
In de Galgeneindse bossen passeren we klaphekken en wildroosters omdat hier de ruige bruine Schotse Hooglanders grazen. Aan de rand van dit bos ligt de Leikeven, overgebleven na het afgraven van het veen, vanuit de uitkijkheuvel heeft men een mooi uitzicht over deze vennen en het achterliggende weidegebied.
Verder wandelend door de bossen en langs een maisveld komt men bij de zeer fraaie Plakkeven, vanuit de schuilhut heeft men een zeer mooi overzicht over de met riet en wilgen begroeide ven, tussen deze wilgen en rietstruiken gaat de natuur zijn eigen gang!!
Langs een paar akkers gaat de route opnieuw door een bosrijk gebied waar, midden in de bossen, een graanakkertje is gelegen welke wordt beheerd door Natuurbeheer, daarna loopt de wandeling terug naar de Bergstraat en vervolgens terug naar het startpunt in de Moer.

Grote Bodem
Poeltje
Leikeven
Plakkeven
Bospad