Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Cromvoirt: Distelbergroute 20 km.

GPS
RouteInformatie

Deze Distelbergroute loopt door het gebied van de Loonse- en Drunense Duinen.
Vanaf de kerk slaan we al snel een zandweg in en steken even later het riviertje de Zandleij over. Daarna passeren we het gehucht Distelberg en lopen even later een bosrijk gebied binnen.
Vanaf nu lopen we voorlopig geruime tijd langs een bosrand, rechts het bosgebied van de Loonse- en Drunense Duinen en links verschillende akkerlanden en weidegebieden.
Soms loopt de route weer even de bossen in en even later loopt de route weer langs de bosrand en hebben we weer uitzicht over de verschillende akkerlanden.
Na een paar kilometer, buigt de route af naar het noorden en lopen we langs een paar zand- verstuivingen naar het monumentale boerderijdorp Giersbergen, waar het op het terras van de Drie Linden goed vertoeven is.
Daarna lopen we aan de noordzijde van de eerder genoemde bossen van de Loonse- en Drunense Duinen en even later verder naar het gebied van de Helvoirtsche Heide.
Dan komen we bij het Afwateringskanaal van 's-Hertogenbosch-Drongelen. Vanaf hier blijven we voorlopig over een zandpad de oevers van dit kanaal volgen tot iets voorbij de plek waar het riviertje de Zandleij in het kanaal uitstroomt.
Hier verlaten we het kanaal en lopen naar de Cromvoirtse Dijk. Deze zandweg, die loopt langs verschillende oude boerderijen, brengt ons met een grote boog en een klein zijpaadje, weer terug bij de kerk in Cromvoirt, waar we deze mooie wandelroute begonnen.

Zandleij
Bosrand
Giersbergen
Afwateringskanaal
Kerk Cromvoirt