Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Boxtel: NS-wandeling Kampina 18km.

GPS
RouteInformatie

De Kampina wandeltocht is een NS wandeling die loopt van station Boxtel naar station Oisterwijk.
De wandeling loopt bijna geheel over onverharde paden. De route begint bij station Boxtel waar parkeergelegenheid is, de gehele route wordt aangegeven d.m.v. stickers en is daardoor makkelijk te lopen maar een uitgebreide beschrijving met informatie is te vinden op de website van de NS.
Direct na het station van Boxtel loopt de route langs de spoorlijn en even later steken we deze over en verlaten we Boxtel. We passeren een hertenkamp, 't riviertje het Kleine Aa en lopen naar een kapelletje. Tussen de weilanden door lopen we naar de bossen en bereiken het natuurgebied de Kampina.
De Kampina bestaat uit droge, arme zandruggen, beekdalen en heidevelden met verschillende vennen en drassige moerasgebieden waarop koeien, kalveren en paarden grazen. We passeren de Kromven.
Na het gebied van de Kampina volgt de route een stukje van het Brabant Vennenpad en het Pelgrimspad en we passeren een beek, de Rosep.
De route loopt verder door de bossen en langs verschillende weilanden waarna de wandeling aankomt bij 't eerste ven, de Klein Aderven. Even later lopen we langs de Goorven, dit zijn enkele van de vele Oisterwijkse vennen. De Goorven heeft een grillige maar fraaie oeverlijn.
We passeren eerst de achterste Goorven en daarna de voorste Goorven waarna we een bezoek brengen aan een nagebouwde schaapskooi. Hierin is het bezoekerscentrum Oisterwijk gelegen
De route loopt verder richting Oisterwijk en we passeren het riviertje de Achterste Stroom en even later lopen we het plaatsje zelf binnen waar we het riviertje de Voorste Stroom oversteken.
Wandelend door het oude centrum bereiken we het station van Oisterwijk waar deze fraaie route eindigt.

Kapelletje
Kampina
Achterste Goorven
Bezoekerscentrum
Achterste Stroom