Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Berlicum: Landgoederen Wamberg en Eikenlust 14,5km.

GPS
RouteInformatie

Deze wandelroute begint op de parkeerplaats voor de ingang van het landgoed De Wamberg (Wamberg 14) bij Berlicum.
Vanaf de parkeerplaats wandelen we door het toegangshek naar het koetshuis met poort.
Het huidige kasteel De Wamberg dateert uit 1620, later is het uitgebreid met ondermeer een traptoren. Het koetshuis met poortgebouw dateert uit 1895.
Na het koetshuis lopen we de parkbossen in, passeren een stenen put en enkele vijvers die onderling met elkaar zijn verbonden.
Na enige tijd steken we een weg over en lopen het landgoed Eikenlust binnen, even daarna passeren we huize Eikenlust dat dateert uit de 16e eeuw. Het gebouw valt op door de tegen de voorgevel gebouwde zeskante toren met spitsbogen. Naast het gebouw staat nog een bakhuis.
Dan bereiken we de oever van de Groote Wetering ook wel Barrière Wetering genaamd. De lengte van deze gegraven waterloop bedraagt ongeveer 12 km.
We volgen het pad langs dit water en bij een stuw en een brug gaan we een pad langs de Kleine Wetering volgen.
Aangekomen in Maliskamp lopen we al snel een bosgebied binnen en verlaten we de Kleine Wetering. Na verschillende bospaden lopen we langs een kleine ven en even later komen we weer bij de Kleine Wetering die we weer een stukje volgen.
Even later verlaten we weer de Kleine Wetering en lopen het bosgebied binnen van Het Vinkel. We lopen langs een grote camping en komen bij de Grote Wetering die we oversteken.
We wandelen hier langs een kleine vaart verder en na wat bospaden komen we bij de Hooghei. Even daarna lopen we het bosgebied binnen van de Hooge Heide. Na verschillende bospaden en onverharde paden langs weilanden lopen we daarna via een asfaltweg naar Berlicum.
Bij Berlicum gaan we een pad langs de Wambergsche Beek geruime tijd volgen tot we uitkomen bij het bosgebied van de Wamberg. Hierna volgen verschillende paden door deze bossen tot we weer uitkomen bij het Kasteel Wamberg waarna we terug lopen naar het beginpunt van deze wandeling.

Kasteel Wamberg
Huize Eikenlust
Groote Wetering
Kleine Wetering
Wambersche Beek