Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Baarle-Nassau: Rondje Alphen/Alphensche Bergen 19km.

GPS
RouteInformatie

Deze wandelroute begint op de parkeerplaats bij de St. Jansstraat in Baarle-Nassau.
We lopen als snel naar het centrum van Baarle-Nassau en passeren de oude waterpomp uit 1809 bij het oude gemeentehuis.
Dan lopen we de grens over naar het Belgiesche Baarle-Hertog en wandelen we daarna de Kapelstraat in waar we wel 5 keer de grens oversteken en weer terug zijn in Nederland.
Als we Baarle-Nassau verlaten lopen we langs de St. Salvator kapel. Bij de kapel staat ook een Lourdesgrot.
Daarna wandelen we verder en passeren de buurtschappen Nijhoven en Keizershoek. Hier wandelen we een open weilandgebied met akkerbouw binnen en gaan hier verschillende onverharde paden volgen en passeren daar de buurtschappen Heikant en Voske.
Na een tijdje lopen we door Driehuizen en komen daarna door een gebied met af en toe kleine bossen en struiken.
Als we de Kapellekensbaan oversteken lopen we Alphen binnen en bij het Renesplein steken we het trace van het Bels lijntje over. Het Bels Lijntje was een spoorlijn tussen Tilburg en Turnhout.
We lopen verder door Alphen en voorbij het voormalig klooster dat dateert uit 1864 verlaten we Alphen en wandelen we naar het bosgebied van de Alphensche Bergen.
Hier volgen we enkele bospaden en via de soms onverharde Ulicotensebaan verlaten we dit bosgebied. Bij de Strijbeeksche Beek gaan we een tijdje een pad volgen langs deze beek die we uiteindelijk oversteken.
We wandelen verder door een gebied met kleine bossen en houtwallen en steken dan de drukke Bredaseweg over.
Dan wandelen we naar het bosgebied van Het Goordonk. Na enkele bospaden komen we bij een grote Visvijver die in 1989 werd gegraven. De visvijver is afhankelijk van grond en regenwater omdat er geen open verbinding met een andere watergang is.
We lopen bijna om de grote vijver heen en via de Oude Bredasebaan wandelen we naar Baarle-Nassau. Over de Bredaseweg lopen we Baarle-Nassau binnen en komen we weer bij de St. Jansstraat waar we deze wandeling begonnen.

Baarle-Nassau
Grenspaal
St. Salvator kapel
Strijbeeksche Beek
Visvijver