Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Achtmaal: Koepelroute 12km.

GPS
RouteInformatie

De koepelroute bij Achtmaal is een wandeling van de Vereniging van Natuurmonumenten.
Deze koepelroute loopt door bossen en open heidevelden van de Oude Buisse Heide.
De route loopt bijna geheel over onverharde paden.
De route begint bij het 't Pannehuyske "'t Groene Woud" aan de Roosendaalse Baan waar parkeergelegenheid is. De gehele route wordt aangegeven met pijlen op paaltjes met een koepelteken en kan onderweg worden verkort tot 6 of 7 kilometer.
Aan het begin loopt de route om het landhuis Wallsteijn heen en passeren we de Jachtkoepel en even later passeren we de smalle Turfvaart waarover vroeger het turf naar Breda werd vervoerd.
Hierna loopt de wandeling door de bossen naar de Oude Buisseheide en zien we enkele waterpoelen en lopen we weer terug de bossen in en passeren we een Theekoepel die stamt uit 1840.
Hierna verlaten we de bossen en lopen over open landbouwgronden door het gebied van De Reten en passeren het watertje de Zoekse Loop waarna we bij het landgoed De Moeren komen.
Bij het landgoed De Moeren schijnt een 3e koepel te liggen maar op de aangegeven plek op de kaart konden wij deze niet vinden.
Daarna lopen we over de Moerse Baan wisselend door de open weilanden en bossen, langs houtwallen en boerderijen terug naar het startpunt van deze wandeling.

Oude Buisse Heide
Theekoepel
De Zoekse Loop
Turfvaart
Moerse Baan