Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Venlo: NS-wandeling - Krickenbecker Seen 16,5km.

GPS
RouteInformatie

Deze Krickenbecker Seen is een NS-wandeling die loopt van Kaldenkirchen(D) naar Venlo.
Vanaf het kleine station van Kaldenkirchen lopen we naar beneden en even later via een zandweg komen we uit op een industrieterrein.
Na een stukje industrieterrein verlaten we Kaldenkirchen en lopen onder de A61 door waarna we links een pad door een boomkwekerij gaan volgen richting het dorpje Leuth.
In Leuth lopen we door het dorpje en langs de St. Lambertuskerk.
Na Leuth wandelen we naar de Leuther Mühle. Deze 300 jaar oude watermolen ligt aan het riviertje de Nette en is een gecombineerde Koren-Oliemolen die heeft gewerkt tot 1966 (nu een hotel en vergadercentrum).
Na de watermolen gaan we een fraai pad volgen langs de Nette. Het 28 kilometer lange riviertje loopt door het Grenspark Maas-Swalm-Nette.
Na enige tijd passeren we een vogelkijkhut en daarna steken we de Nette over. We lopen hier langs een aantal moerasgebieden en via enkele bospaden bereiken we de drukke L373. Na de L373 gaan we links en komen in het natuurgebied Krickenbecker Seen. Enige tijd later bereiken we het bezoekerscentrum van dit natuurpark dat grotendeel ligt rond een 4-tal grote waterplassen.
We wandelen verder over een dijk tussen 2 waterplassen en passeren het kasteel Krickenbeck uit de 13e eeuw dat rechts in de bossen verscholen ligt.
Even later passeren we het in de bossen gelegen restaurant Birkenhof en komen in het gebied van "De Groote Heide". We passeren even later het informatiecentrum van dit gebied.
Na het heidegebied wandelen we door en langs een villa wijk van Venlo en komen in een bosgebied met een steilrand van het Maasterras. Met een redelijk hoogteverschil van 25 meter dalen we hier af naar het stroomdal van de Maas en richting een oude buitenwijk van Venlo.
Via de Waterleidingsingel dalen we verder af en even later komen we bij de Kaldenkerkerweg en lopen we naar het station van Venlo, het eindpunt van deze wandeling.

Kaldenkirchen
Leuth
Leuther Mühle
De Groote Heide
Venlo