Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Sweikhuizen: Geleenbeekvallei & Danikerberg 9km.

GPS
RouteInformatie

Bij het kerkhof lopen we omlaag een brede vallei in en even later rechts omhoog een heuvel op.
We lopen een stukje omhoog en dalen daarna weer af naar de Geleenbeek die we daarna een tijdje gaan volgen.
Na geruime tijd verlaten we de Geleenbeek en lopen het bosgebied binnen van de Danikerberg.
Het wandelpad loopt hier gestaag omhoog en in de bossen zien we een aantal kleine dalen.
Na geruime tijd lopen we over de Danikerberg verder en verlaten we het bosgebied waarna we een ruim uitzicht hebben op de omgeving.

Via een lange holle weg lopen we verder en als we aankomen bij de Kampensweg volgen we even deze stille weg tot we aankomen bij het bosgebied van het Stammenderbos. Na een parkeerplaats lopen we dit bosgebied binnen.
In dit bosgebied volgen we verschillende bospaden zowel omlaag als omhoog tot we uitkomen bij een smalle asfaltweg. Deze steken we over en lopen verder waarna we afdalen naar de vallei van de Geleenbeek. Hier steken we de beek over en wandelen naar de St. Annakapel waar een stempelpost is voor wandelaars van de Camino de Santiago de Compostela.
Rondom deze St. Annakapel ligt een serie verschillende zwerfstenen. Bij elke serie stenen is informatie aanwezig over de steensoort.

Als we verder wandelen komen we weer bij de Geleenbeek waar de zijbeek Hoogbeeksken in de Geleenbeek uitmondt. Hier steken we de Geleenbeek weer over en gaan het pad langs de beek geruime tijd volgen.
Als we aankomen bij de Bergweg steken we deze en ook de Geleenbeek over en volgen de beek weer een tijd.
Na enige tijd zien we links een grote vijver/waterplas waarna we een rondje om deze waterplas maken. Daarna steken we de Geleenbeek over, verlaten de beek en lopen via een brede vallei terug naar Sweikhuizen en het beginpunt van deze wandeling.

Geleenbeek
Dalen Danikerberg
Holle weg
Stammenderbos
St. Annakapel