Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Schin op Geul: Gerendal 22km.

GPS
RouteInformatie

In en om Schin op Geul, zijn verschillende wandelingen uitgezet.
Wij hebben echter een aantal wandelingen aan elkaar geplakt die o.a. door het fraaie Gerendal loopt.
Vanaf het station lopen we langs de St. Mauritiuskerk naar de oevers van de Geul die we geruime tijd zullen volgen tot de brug over Geul bij het kasteel Schaloen en de mergelgroeve De Drie Beelden. Links van de oprijlaan naar kasteel Schaloen, zien we kasteel Genhoes liggen. Vanaf hier gaan we rechts omhoog en komen uit bij De Kluis, een kapel waar vroeger kluizenaars en Heremieten leefden.
Vlak hierna passeren we een tweetal mergelgroeven van de Dolkensberg en een oude kalkoven, waarna we weer afdalen naar de Geul en doorlopen richting Valkenburg. Bij de groeve Kasteel Oost en het gelijknamige kasteel, steken we de Geul over en de drukke Provinciale weg, waarna we via een smal bospad omhoog lopen door de Biebosch naar het gebied van de St. Jansberg.
Door een glooiend landschap lopen we over holle weggetjes door dit gebied en passeren de St. Janskapel, waarna we naar het Gerendal lopen. In het beroemde bloemendal, nemen we het onderste pad en komen uiteindelijk uit bij het SBB infocentrum en de achterliggende orchideeentuin.
Na het Gerendal lopen we omhoog naar Scheulder en door het glooiende landschap verder door de bossen en weilanden naar Stokhem.
Even later komen we weer aan de oevers van de Geul, die we weer gaan volgen. We passeren verschillende stegels en de bekende Keutenberg, de Sousberg en het gehucht Engwegen, waarna we verder lopen naar Schin op Geul, waar we de Geul weer oversteken naar het station, naar het startpunt van deze fraaie wandeling.

Kasteel Schaloen
Groeve Dolkensberg
Geul
Stokhem
Gerendal