Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Plasmolen: St. Jansberg & Kiekbergroute 6/12km.

GPS
RouteInformatie

De Kiekbergroute is een wandeling van de Vereniging Natuurmonumenten.
Deze Kiekbergroute loopt door het gebied van de St. Jans- en Kiekberg en de route gaat geheel over onverharde paden.
De route start tegenover de bushalte aan de Rijksstraatweg in Plasmolen waar parkeerruimte is, bij het begin van de route aan de Sint Maartenweg staat een informatiebord over dit gebied, de gehele route wordt aangegeven door paaltjes met een bruine rand en is daardoor makkelijk te lopen.
Er zijn verschillende wandelingen in dit gebied mogelijk en men kan ook wandelingen combineren tot een wandeling van 12km.
Deze wandeling loopt door een heuvelachtig en waterrijk gebied met stromende beekjes en watervalletjes, al snel ziet men links een oude watermolen die vroeger dienst deed als papier- en later als graanmolen.
De watermolen kan door 2 verschillende stromen in beweging worden gezet. Even verder op de route loopt men langs een echt stuwmeertje met een dam, hier kan men verschillende vogelsoorten zien.
De wandeling loopt verder over het heuvelachtige terrein van de St. Jansberg, men loopt over de oude stuwwallen die zijn achtergebleven uit de ijstijd, in dit gebied komen veel Dassen voor.
De Kiekberg is met 77 meter de hoogste top van dit gebied terwijl de St. Maartensberg 10 meter lager is, onderweg heeft men een schitterende, on-Nederlandse uitzichten over het glooiende land en de dorpjes.
In dit gebied staan veel verschillende boomsoorten waaronder vele tamme kastanjes die door de Romeinen zijn geplant.

Watermolen
Waterpartij
Stuwmeertje
Stromend beekje
St. Jansberg