Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Ottersum - Aaldonksebeek en de Niers 10km.

GPS
RouteInformatie

Vanaf de parkeerplaats Sint Jozefplein, Ottersum lopen we richting de sportvelden (St. Jansstraat 66).
Bij de sportvelden lopen we links de Burg. Janssenstraat in en aan het einde rechts de Bredeweg op waarna we Ottersum verlaten.
We blijven de Bredeweg volgen tot aan het buurtschap Aaldonk en even later lopen we een onverhard pad op langs de Aaldonksebeek.
Dit pad langs de beek gaan we geruime tijd (3km) volgen. Na bijna 2 kilomneter stroomt de Aaldonksebeek in de Kroonbeek waarna we het pad langs de Kroonbeek nog enige tijd gaan volgen tot we bij de N271 komen.
We steken de N271 schuin rechts over richting de Bloemenstraat en dalen af naar de oever van de Niers. Via een drietal draaihekjes lopen we naar de brug over de Niers.
Nadat we de Niers zijn overgestoken lopen we rechts het weiland in en komen bij de ruïne van het Genneperhuis waar een uitkijkpunt is over de Niers en de Maas.
Het Genneperhuis was een burcht en versterkte vesting hier aan de monding van de Niers en de Maas. Waarschijnlijk stamt de basis van de burcht uit de Romeinse tijd.
Vanaf hier gaan we het pad door de weilanden volgen. Eerst een stukje langs de Maas en daarna via een Maasmeander richting Gennep. Voor Gennep lopen we weer langs de Niers waarna we Gennep via een bruggetje en een poort binnenlopen.
Gennep stamt al uit de Romeinse tijd maar een grote stadsbrand in de 16e eeuw heeft alles vernietigd. De stad had vroeger 3 poorten, de Zandpoort, de Nierspoort en de Maaspoort. Op de Markt lopen we langs het fraaie stadhuis.
Via de Gennepermolen steken we de Niers over, verlaten Gennep en lopen richting Ottersum.
Vlak voor Ottersum gaan we rechts bij de Kleineweg en lopen direct omlaag het weiland in. Via een smal pad en enkele overstapjes lopen we om Ottersum heen en komen bij het sportpark.
Bij het sportpark lopen we links via de St. Jansstraat weer terug naar het beginpunt van deze wandeling.

Aaldonksebeek
Niers
Genneperhuis
Gennep
Gennep