Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Mook - Geopad Molenhoek/Mookerheide 12km.

GPS
Routebeschrijving

Bij het station van Mook/Mookerheide staat een informatiebord over deze route.
Achter het informatiebord lopen we naar de wandelbordjes en volgen deze richting Wandelroute Twee Schansen. Even later klimmen we bij een stuwheuvel via een trap omhoog en lopen naar de Heumense Schans.
Via een trap dalen we af in het Korendal, dit is een droogdal uit de laatste ijstijd.
Vanuit het Korendal lopen we langzaam omhoog en komen na enige tijd langs de tuinen van het Jachtslot Mookerheide. Het Jachtslot zelf dateert uit 1902 en is in een art-nouveaustijl gebouwd.
Na verschillende bospaden, enkele stuwwallen en droogdalen passeren we een waterput bij de Groesbeekse weg die we oversteken. De waterput is 57 meter diep en dateert uit 1913.
Na een Mariakapelletje lopen we door de bossen verder en komen bij het uitzichtpunt de Keizerskop. Informatieborden geven uitleg over de verschillende dalen en stuwwallen in dit gebied.
Na enkele paden langs een akker dalen we via een holle weg af en passeren enkele zwerfstenen waarna we verder afdalen in het Zevendal. In het Zevendal lopen we weer omhoog in het Statsedal en daarna wandelen we verder richting de Mookerheide.
Bij een klaphek op de Mookerheide zien we een informatiebord bij een tijdbalk die verschillende geologische gebeurtenissen aangeeft sinds het ontstaan van de aarde.
Na een steile afdaling in het Herrendal en een fors klimmetje komen we bij de Mookerschans waar een uitkijktoren staat.
Via een paar vlonderbruggetjes en enkele bospaden lopen we verder, komen langs een oude zandafgraving en wandelen weer naar het Korendal waarna we terug lopen naar het beginpunt van deze route bij het station van Mook/Mookerheide.

Korendal
Jachtslot Mookerheide
Waterput
Tijdschaal
Uitkijktoren