Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Mheer - Noorbeek & Voervallei 14km.

GPS
RouteInformatie

Bij de Sint-Lambertuskerk van Mheer waar parkeerruimte is lopen we eerst even naar het kasteel van Mheer achter de kerk.
Het kasteelcomplex bestaat uit een viervleugelig slot en een U-vormige nederhof en het oudste deel stamt uit de 14e eeuw.
We dalen af en bij de Steegstraat lopen we rechts Mheer uit en al snel over een onverhard pad verder.
We dalen af een kleine vallei in en even later klimmen we omhoog naar het hoogteplateau van de Snouwenberg waar we een wijds uitzicht hebben.
Hier passeren we de grens met Belgie en even later dalen we af naar de Noorbeekvallei en het kasteel Altembrouck. Eerst passeren we de hoeve "Molenhoeve" en daarna een paar kleine watervennen.
We steken het riviertje de Noorbeek over en lopen langs kasteel Altembrouck dat nu dienst doet als hotel/restaurant.
Als we langs en om het kasteel heen lopen klimmen we weer omhoog en aan de andere zijde van deze heuvel dalen we af in de Voervallei. Even later komen we bij het riviertje de Voer en gaan het pad langs de oever een tijdje volgen.
We passeren het dorpje Schoppem en weer even later het dorpje Ketten. Dan klimmen we weer omhoog naar de Schoppemerheide en dalen weer af in de Noorbeekvallei. We steken de Noorbeek over en gaan het pad langs deze beek volgen tot aan het dorpje Vitsen.
Voor het dorpje klimmen we weer omhoog en hebben even later een fraai uitzicht over Vitsen waarna we verder lopen naar 's-Gravenvoeren.
Hier klimmen we weer omhoog en passeren de St. Denijskapel waar we wederom een fraai uitzicht hebben op de omgeving.
Aangekomen bij het Hoogbos gaan we rechts en even later passeren we de Belgische/Nederlandse grens weer en een kleine bosvijver.
We blijven dit pad door een klein maar langgerekt dal volgen langs de bosrand en na geruime tijd komen we weer uit bij de Steegstraat in Mheer en lopen terug naar de Sint-Lambertuskerk waar we deze wandeling begonnen.

Kasteel Mheer
Kasteel Altembrouck
Voer
Noorbeek
Vitsen